Les guarderies cobren per imposar els productes de Danone

Els pediatres reben habitualment comercials que signen contractes per recomanar els seus productes

Nens consumeixen Actimel, un producte de Danone | intheplayroom.co.uk

 

S'ha confirmat a través del periòdic Okdiario que la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (Sepeap) rep diners per part de Danone a través de contractes en els quals s'específica que els pediatres han de receptar Actimel als seus pacients. El producte, no obstant això, ja ha estat qualificat de perjudicial per multitud d'associacions a escala mundial per publicitat enganyosa.

El sistema sanitari públic inclou en l'horari laboral dels pediatres les visites de laboratoris i empreses alimentaries que tracten de convèncer-los de receptar i recomanar els seus productes als seus pacients. El fet que es redueixin les hores de consulta mèdica per processos comercials i interessats és l'única cosa que faltava per empitjorar l'actual estat de la sanitat espanyola.

La cosa no acaba aquí. Els comercials de Danone també ofereixen els seus productes als pediatres perquè aquests els recomanin a guarderies, col·legis i menjadors escolars del seu nucli d'actuació o directament els obliguen a recomanar-ho per acord comercial amb ells. D'aquesta manera, els productes com el Actimel s'inclouen en els menús de les escoles de tot el país.

Són varis els pares que han parlat indignats sobre aquest fet. No només obliguen als seus fills per contractes aliens a consumir aliments que no estan aprovats com a beneficiosos per la comunitat en general, sinó que posen traves per retirar els sucres de les dietes dels nens, en alguns casos perquè els pediatres que treballen per als col·legis consideren que no és necessari. També han intentat que alguns nens portin els seus propis aliments de casa, però els col·legis no ho permeten.

Una mare explica que «en portar-los un certificat del meu pediatra recomanant dieta exempta de sucre per a la meva filla, em responen que el seu pediatra ho ha valorat i no és suficient, o sigui, que ha de passar-li alguna cosa, no val amb menjar sa». Una altra lectora de Okdiario va publicar el menú de la guarderia Jardí Kinderland, una entitat privada, en la qual no s'amaguen sobre el seu contracte amb Danone. En aquest centre se'ls dóna El Meu primer Danone als bebès fins a un any, i Danone sabors d'un a dos anys. Els dos són alts en sucre, encara que el primer més encara que el segon.


Comentaris

envia el comentari