IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les guarderies privades reben una subvenció de tres milions d'euros i les públiques es queden sense res

El Govern ha atorgat subvencions a 200 centres privats, però talla l'aixeta pels pertanyents a l'administració

Els centres infantils de l'administració s'han quedat sense cap tipus d'ajuda| Cedida

El Govern català, format per Convergència i Esquerra Republicana, ha aprovat la partida que recull quines seran les subvencions per a les escoles bressol de titularitat privada. Aquesta partida arriba fins als tres milions d'euros. Contràriament, els pressupostos de la Generalitat pel 2017 no contemplen cap tipus de fons destinat a les escoles infantils públiques. Així doncs, la responsabilitat sobre aquests centres de l'administració recau sobre els ajuntaments i els mateixos pares dels nens que assisteixen a aquestes guarderies. 

Gràcies a aquestes ajudes aprovades pel departament d'ensenyament a principis de febrer, prop de 200 centres repartits per tota Catalunya s'han pogut beneficiar d'aquestes subvencions que, en alguns casos, superen els 36.000 euros. La resolució posava fi al concurs públic que s'havia obert per a la concessió d'ajudes destinades a l'escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys a escoles bressol de titularitat privada. Entre aquests centres que han rebut les ajudes, com informa Crónica Global, la majoria són centres de caràcter religiós com: Abat Oliba-Loreto (26.883 euros), Amor de Dios (13.441 euros), Corazón de Jesús (10.692 euros), Infant Jesús (36.964 euros), Jesuïtes Gràcia (26.577 euros), Mare del Diví Pastor (12.525 euros) o Petit Nen Jesús de Praga (12.525 euros).

Sobre aquest fet, la diputada del PSC, Esther Niubó, comenta amb ironia: «No sé que en pensarà d'això la CUP» i afegeix que els socialistes: «estem a favor d'aquests concerts perquè cal atendre les necessitats d'escolarització existents i no hi ha places públiques suficients, però confiem que la Generalitat accepti l'esmena als pressupostos per recuperar un mòdul de 1.600 euros per plaça i any als bressols municipals». Per la seva banda, el departament d'Ensenyament de la Generalitat defensa que va ser a causa de la crisi i la reducció de transferències del govern espanyol, que es van produir aquestes retallades a les guarderies. Durant el mandat d'Irene Rigau, la conselleria d'Ensenyament va eliminar les seves partides fent que el gruix del cost de l'educació infantil recaigués sobre els ajuntaments i les diputacions. 


Comentaris

envia el comentari