IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les pensions baixaran fins a un 7% de cara a 2022

El president de l' AIReF ha confirmat que les subvencions per als pensionistes no podran pujar més del mínim legal, un 0,25%, en els pròxims anys

Comissó del Pacte de Toledo en el Congrés dels Diputats | airef

S'estima que els pensionistes seguiran perdent poder adquisitiu fins a assolir el 2022 una pèrdua del 7%, a causa de l'absència de mesures per evitar-ho. Així ho ha explicat José Luis Escrivá, president de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) durant la comissió del Pacte de Toledo al Congrés dels Diputats, el passat 8 de febrer. Aquestes dades es compliran si les estimacions sobre la inflació, entorn de l'1,8%, es compleixen també. A més, ha confirmat que les pensions no podran pujar més d'un 0,25% en els pròxims anys. No obstant això, a llarg termini, les reformes del sistema de pensions del 2011 i del 2013 suposarien una contenció de la despesa de 5 punts del PIB el 2050.

D'altra banda, Escrivá va parlar de la situació del dèficit de la Seguretat Social que, lluny d'aconseguir l'objectiu de baixar a 1,4% el 2017, que assegura, «no és assolible», es preveu que estigui entorn de l'1,7% del PIB, mentre que fins al 2022 podria baixar entorn de l'1,5%. A més, el president de l'AIReF va dir que serà complicat que el dèficit estructural del conjunt de les administracions públiques baixi del 2,5% del PIB, sent la Seguretat Social responsable del 60% d'aquest.Segons va explicar Escrivá, la situació podria millorar si aportessin l'1,5% del PIB a la Seguretat Social cada any, ja fos a través d'impostos, augment de cotitzacions o reducció de despeses. Amb aquests ingressos les pensions podrien revalorar-se per sobre d'aquest 0,25% mínim exigit legalment.


Comentaris

envia el comentari