IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les persones amb TDAH tenen un cervell més petit que madura menys i més tard

Fins ara es creia que es tractava d’un trastorn del comportament

S'han fet més de 3.400 ressonàncies magnètiques. | Cedida

El TDAH afecta el 5% dels infants i adolescents catalans, consolidant-se com la patologia mental que té més diagnòstics a Catalunya. Fins ara, com el propi nom indica, estava catalogat com un trastorn. Ara, però, científics d’onze països diferents han col·laborat en un estudi que ha arribat a la conclusió que les persones amb TDAH tenen un cervell més petit que madura menys i més tard. Investigadors de l’Hospital Vall d’Hebron també hi han participa, segons informa el canal 324.

Els resultats s’han obtingut després d’examinar més de 3.400 persones, convertint l’estudi, d’aquesta manera, en el més gran sobre la patologia que s’ha fet fins al moment. Les ressonàncies magnètiques s’han fet a 1.713 persones amb TDAH i 1.529 que no el presenten. Tots ells amb edats compreses entre els 4 i els 63 anys. El cap de Psiquiatria de l’Hospital Vall d’Hebron, Josep Antoni Ramos-Quiroga, parla sobre el projecte: «L'estudi posa de manifest, clarament, que el TDAH és un trastorn del cervell, amb estructures que no estan funcionant correctament i que són més petites. L'altre, aquest retard de la maduració, perquè les persones amb TDAH no assoleixen la conducta de control de la seva hiperactivitat, la inestabilitat emocional que tenen, precisament perquè aquestes estructures estan alterades», determina.

En aquest sentit, a més, sentencia: «això ha de permetre que les persones que pateixen TDAH, les famílies que estan lluitant cada dia amb el TDAH, tinguin un clar reconeixement i que ningú posi més en qüestionament si això existeix o si és una invenció. El TDAH és un trastorn del cervell».


Comentaris

envia el comentari