Les persones donants d'òrgans voluntàries demanen els mateixos dies de baixa que una embarassada

La petició s'ha iniciat a través de la plataforma Change.org sota el nom 'Que salvar una vida no ens deixi sense feina'

Els donants demanen poder agafar una baixa sense tenir por a ser acomiadats. | Cedida

L'Associació Espanyola d'Ajuda als Nens amb Malalties Hepàtiques i Trasplantats Hepàtics ha engegat una campanya per protegir els donants d’òrgans voluntaris. La iniciativa s’ha posat en marxa després que un pare fos acomiadat de la seva feina per demanar dies de baixa per poder donar el fetge a la seva filla. Així doncs, sota el nom 'Que salvar una vida no ens deixi sense feina', l’associació vol aconseguir que aquesta situació no es torni a repetir. 

Concretament, el treballador acomiadat va ser cridat pel departament de Recursos Humans de la seva empresa uns dies abans de l’operació i el van informar de l’acomiadament. Com recull TV3, els responsables d’aquesta àrea li van comunicar l’acomiadament argumentant que podia tenir més atenció per a la seva filla. Davant aquesta indignant «excusa» de l’empresa, la iniciativa demana que els donants siguin equiparats a les dones embarassades. Així, el treballador no perdria el seu lloc de treball i la seva nòmina no es veuria afectada.

La petició porta ja més de 36.000 firmes i està dirigida al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Dins del web, els afectats expliquen que, com que ells no estan malalts i com que es tracta d'operacions voluntàries, s’ha de posar en qüestió el concepte de voluntari. «Es considera que, com que nosaltres no estem malalts, és una operació voluntària. És evident què és voluntària. Voluntàriament volem salvar la vida dels nostres fills. I per això se'ns castiga», reclamen. 


Comentaris

envia el comentari