Les quatre coses que no us poden cobrar per sorpresa als bars o restaurants

Aquesta pràctica és força freqüent

Hi ha quatre coses amb les que us poden sorprendre. Foto: Cedida.

En demanar el compte en algun bar o restaurant segur que us heu endut més d'una sorpresa. O bé us han cobrat el pa o l'aperitiu que no has demanat o altres coberts entre altres. Segurament no hi estareu d'acord i aquesta pràctica és força freqüent que us vulguin cobrar aquestes quatre coses que trobareu a continuació que ha detallat legalitas:

1. PSM «Preu segons el mercat»: És comú que trobem aquesta frase a la carta dels restaurants, sobretot on hi hauria de posar el preu de peix, carns i mariscs. És obligatori que el preu aparegui sempre a la carta i si varia el preu, s'ha de canviar la carta tantes vegades com sigui necessari.

2. El pa: A cafeteries i restaurants el pa i el vi han d'estar inclosos al preu final i també als menús. El cost ha d'estar fixat en qualsevol de les cartes i si no l'hem demanat i els el portem podem demanar que ens el retirin.

3. Suplement per menjar o beure a la taula: Aquest és una de les sorpreses que hi ha als tiquets. Aquesta acció està prohibida si no es posa a la carta, és a dir, si hi ha diferència entre barra i taula s'ha de mencionar que hi ha un suplement i quin és exactament.

4. IVA no inclòs: L'IVA és una de les majors confusions. El consumidor l'ha de tenir a la carta el preu dels plats i serveis ja inclòs. L'establiment té l'obligació de posar els preus amb IVA i no pot sorprendre el client a l'hora de cobrar-li.


Comentaris

envia el comentari