Les recomanacions per no dependre de l'aire condicionat

Alguns dels consells són controlar les finestres i els aparells elèctrics

Alguns dels consells són controlar les finestres i aparells elèctrics | cedida

Està a punt d'arribar l'estiu i aquests dies Catalunya ja s'ha vist submergida en una onada de calor impròpia per al mes de juny. Cada vegada són més les llars que aposten per instal·lar-se l'aire condicionat per fer front a aquestes altes temperatures. Però el fet de tenir aquest electrodomèstic tot el dia activat provoca que la factura de la llum es dispari. A més, tampoc es recomana tenir-lo tot el dia encès. Algunes alternatives per mantenir la llar fresca que recull la Cadena SER són:

– Apagar l'aire condicionat i controlar portes i persianes: Un 30% de la calor que entra a la llar ho fa a través de les finestres. Es recomana, doncs, abaixar les persianes entre les dotze del migdia i les quatre, ja que a aquesta hora és quan més forta és la radiació. Així es bloquejarà la calor del sol i la temperatura de l'habitació es pot reduir sis graus. Es recomana, a més, que es deixin les portes obertes a les nits per refrigerar.

– Apagar els aparells elèctrics: Aquests generen molta calor i per això es recomana tenir-los apagats quan no s'utilitzen. Evitar utilitzar tant el rentaplats o la rentadora en les hores més càlides del dia podria ajudar a refrescar l'ambient. També s'aconsella evitar el vapor quan es cuina, es planxa o ens dutxem.

– Canviar la roba del llit: els llençols de cotó deixen transpirar l'espai existent entre el cos i el matalàs.

– Com a últim recurs, si encara es té calor, un es pot refrescar posant-se un drap humit a les parts del cos on les pulsacions són més fortes, com els canells o el coll.


Comentaris

envia el comentari