Les sabates VamCats estan en liquidació per falta d'ingressos

La peça de roba esportiva va tenir molt èxit entre el 2012 i el 2013, gràcies a la Marxa cap a la Independència

Les VamCats van tenir molt èxit durant l'auge de l'independentisme l'any 2012. | VamCats

Diverses botigues de productes independentistes han hagut de rebaixar el preu de les conegudes sabates VamCats. De fet, algunes han anunciat la seva liquidació. Això es deu al fet que el Butlletí Oficial del Registre Mercantil va publicar el passat 10 de juliol l'extinció de CatVambes SL, l'empresa creadora de la peça esportiva. La companyia va haver de tancar i ara mateix les vendes d'aquest calçat amb l'estelada han sucumbit, segons explica Guillem Soldevila, impulsor de la iniciativa. Tal com recull l''Ara', la idea va néixer durant el juny de 2012 amb l'auge independentista. L'Assemblea Nacional Catalana va encarregar a l'agència de màrqueting i comunicació de Soldevila un cartell per a la primera Marxa cap a la Independència d'Ulldeter.

El cartell estava protagonitzat per una sabata esportiva groga que duia una estelada a l'exterior, intentant fer al·lusió als 110 quilòmetres que recorreria. Poc després, l'impulsor va començar a rebre nombroses trucades de clients que volien adquirir les vambes amb urgència. Arran aquest fet, juntament amb Carles Franco, va fixar-se l'objectiu de tenir-les enllestides abans de l'11 de setembre d'aquell mateix any. Durant l'agost en va vendre el primer parell, i pels volts de la diada ja n'havia venut 500. Des de finals del 2012 fins al tancament del 2013, l'empresa va facturar un milió d'euros. L'any següent, les vendes es van situar en els 400.000 euros. La baixada en els resultats econòmics va preocupar Soldevila i els seus. «En cap moment renunciem a la nostra imatge independentista, però volem anar més enllà; no descartem posar el nom de la ciutat de Barcelona sota el logo», explicava Guillem Soldevila fa dos anys al diari Ara.


No obstant això, l'impulsor de les VamCats va tenir bon ull i va apostar per una nova idea innovadora: la creació de BrandYourShoes. El projecte de l'empresa catalana amb seu a Vic té com a objectiu fabricar sabates per a altres companyies que vulguin mostrar la seva imatge corporativa. És com oferir un producte de marca blanca. Actualment, presenten quatre models de sabates que cada empresa pot personalitzar al seu gust, afegint-hi logotips, símbols o escollint el color de capa part. Així mateix, sembla que les coses funcionen prou bé. L'any passat van facturar 80.000 euros, però Soldevila preveu facturar-ne més de 500.000 enguany.


Comentaris

envia el comentari