Les set claus per comprar el millor marisc aquest nadal

S'ha de tenir en compte certs aspectes per assegurar la qualitat d'aquest aliment

Varietats del marisc | delCamp.cat

A l'hora de triar entre diferents mariscs l'essencial és tenir en compte que el més car és el nacional, fresc i recollit a l'Atlàntic o al Mediterrani, fet que pot duplicar el preu del marisc d'importació que sol vendre's congelat. Els preus poden ser molt variables i especialment al Nadal, ja que se solen disparar en dies més assenyalats. Les condicions climàtiques també són un condicionant en el preu d'aquest aliment, quan aquestes són adverses i es produeix una menor oferta, augmenta molt més.

Et proposem set claus per tenir el millor marisc aquest nadal, segons l'OCU:

1. És important tenir en compte que si comprem marisc viu és necessari coure-ho el més ràpid possible.

2. Una vegada cuit cal guardar-ho a la zona més freda del frigorífic cobert amb un drap humit escorregut i no esperar més de dos dies a consumir-ho.

3. Si es ven viu, l'animal ha de reaccionar en aplicar-li uns copets.

4. Quan el marisc està cuit, en agafar alguna peça amb la mà, ha de resultar pesada en relació al seu tamany.

5. Si són gambes, escamarlans o carabiners és important fixar-se en què el cap, l'abdomen i la cua esten fermament units entre si.

6. Rebutja les peces de marisc amb potes trencades o soltes ja que entrarà aigua durant el procés de cocció.

7. El setinat és un factor molt important a tenir en compte, es tracta d'una capa fina de gel que protegeix el peix o marisc de la dessecació. És més habitual en sèpies, gambes pelades o petxines de pelegrí. Si es ven el producte envasat ha d'indicar-se el pes escorregut descomptant el setinat, sinó ha d'indicar-se el seu percentatge per poder calcular el preu del producte.


Comentaris

envia el comentari