Les síndries xineses esquerdades podrien provocar intoxicacions

La ingesta de la fruita podria desembocar en problemes de la dermis, orals i intoxicació respiratòria

Síndries explosives xineses. | AWM

 

Durant tot l'estiu una de les fruites més consumides a tot el món ha estat la síndria. No hi ha dubte que es tracta d'un aliment refrescant i dolç. Xina no és una excepció, encara que en el seu cas s'hi ha destapat la polèmica entorn de les síndries explosives xineses. No es tracta de cap broma, ja que els productors xinesos de síndria alteraven el creixement del fruit amb un producte químic, la qual cosa feia que la síndria s'esquerdés. L'efecte d'aquesta substància no és solament visible, sinó que altera el sabor, la textura i el color de les llavors, que passa de negre a blanc.

Síndries explosives xineses. | Clarín

 

En un primer moment una acadèmia de ciències agrícoles a Xina va descartar que aquest efecte fos perjudicial per a la salut, tot i que va afirmar que era millor no tastar els aliments químicament alterats. No obstant això, la EPA (Agència de Protecció Ambiental) va contrarestar aquesta teoria i va concloure que el fertilitzant utilitzat per al creixement de les síndries xineses era citotòxic.

Per tant, la ingesta de la fruita podria desembocar en problemes de la dermis, orals i intoxicació respiratòria. Ja s'han realitzat diverses proves en animals que confirmen la toxicitat d'aquestes síndries.

Mentrestant, el govern xinès consent que els agricultors utilitzin aquests productes, encara que la televisió xinesa ja s'ha fet ressò d'aquest cas. El vídeo mostra el drama que viuen els camperols xinesos dia rere dia. Mingsuo Liu, protagonista del reportage, comenta que van començar a explotar síndries, acabant amb gairebé tota la seva producció. Podem observar com les llavors alterades s'enfonsen en la carn vermella.

No sabem si aquestes fruites han arribat al nostre país, però sí que sabem que la substància s'utilitza amb normalitat en el cultiu de kiwis i raïms als Estats Units. Per seguretat, si veus que una síndria està esquerdada per dins o per fora, és millor que no en mengis.


Comentaris

envia el comentari