IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les sis monedes estrangeres que podrien passar per monedes d'euro

Cap d'aquestes monedes supera en valor una moneda d'euro

Monedes d'euro | El Blogo Feroz

Són moltes les monedes que tenen una forma i color molt semblants a l'euro. És per això que s'ha d'anar amb compte amb el canvi i no confiar a simple vista. Algunes d'aquestes monedes estrangeres no arriben als 25 cèntims d'euro al canvi, com és el cas de la moneda de 10 bath tailandesa o la lira turca. La Guàrdia Civil i la Policia Nacional estan alertant la població sobre aquests casos. Aquí recopilem una llista de les monedes més comunes que el CEO de Pulifil, Rubén Polit, ha recollit per Okdiario.

— Lev búlgar: Són molt semblants a les monedes d'euro, tot i que valen la meitat. Es distingeixen pel dibuix exterior poligonal i el gravat religiós.

Lev búlgar | Arxiu

 

—Bath tailandès: Aquesta moneda de 10 baths és similar a la de 2 euros, però s'hi pot distingir el gravat en sànscrit i la representació del món hindú. El seu valor és de 30 cèntims d'euro.

Deu baths tailandesos | Arxiu

—Dòlar jamaicà: Pot passar desapercebut, però no sol ser tan freqüent al nostre país. El seu valor real no arriba als 15 cèntims.

Vint dolars jamaicans | Arxiu

 

—Lira turca: Una altra moneda que té una enorme semblança amb la d'1 euro. El seu valor és de 25 cèntims. Per detectar el frau, n'hi ha prou amb identificar la paraula Turkiye.

—Pes argentí: Una moneda de més pes que la d'euro però, amagada entre un grapat de monedes, podria passar com una més. Cotitza a uns 15 cèntims.

Dos pesos argentins | Arxiu

—Bolívar veneçolà: Per detectar-la, hem de reconèixer el dibuix de Simón Bolívar. Es tracta de la de menys valor perquè amb prou feines supera els 10 cèntims d'euro.

Bolívar veneçolà | Arxiu

Comentaris

envia el comentari