IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les sis noves mesures que has de conèixer si ets autònom

Les reformes hauran de ser aprovades pels altres grups parlamentaris

Noves reformes per autònoms | Cedida

El govern espanyol està preparant una sèrie de mesures que afectaran les condicions dels 3,2 milions d'autònoms que existeixen actualment a Espanya. Encara que aquest esborrany, creat a instàncies de Ciutadans, ha de ser presentat als altres grups parlamentaris, tot apunta al fet que, gràcies al suport entre el Partit Popular i Ciutadans, aquesta sèrie de reformes s'aprovaran.

Modificació del sistema d'altes i baixes: La idea és que aquestes altes i baixes es computin des del mateix dia en què es produeixin, sempre en el mes corresponent. Fins ara l'autònom havia d'abonar la quota completa amb independència de la data en què hagués canviat de situació.

Ampliació de la tarifa plana fins als dotze mesos: Els nous autònoms accedien a una tarifa plana de 50 euros durant sis mesos. Ara es pretén ampliar aquest període fins als dotze, amb independència de la cotització triada.

Conciliació laboral i familiar: Es produiran substancials millores en els beneficis per cures de familiars, així com en els períodes per adopció, acolliment, risc durant l'embaràs, risc durant la lactància natural o suspensió per paternitat. D'altra banda, estarà contemplada la bonificació del 100% de la baixa.

Ajornament de deutes amb Hisenda: Una mesura que ja s'estava implantant. El Govern permetrà als autònoms ajornar petits deutes tributaris, com l'IRPF o Societats.

Majors deduccions en l'IRPF: Els treballadors per compte propi podran deduir en l'IRPF fins al 50% del que costa mantenir el vehicle del treball o el 20% dels imports de servei.

Eliminació de l'ajornament o fraccionament del pagament de l'IVA: Una de les mesures més controvertides, ja que milers d'autònoms sol·liciten ajornar aquest pagament cada trimestre.


Comentaris

envia el comentari