ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Les tovalloletes humides contenen elements químics que poden ser perjudicials per a la salut

Per aquest motiu, aconsellen que no les utilitzem amb els nens

Els pares utilitzen tovalloletes humides per netejar els seus fills, sense tenir en compte que podrien provocar-los irritacions a la pell. | Cedida

Un estudi realitzat a la Universitat de Medicina de Connecticut ha demostrat que les tovalloletes humides poden ser perjudicials per als nens. Amb freqüència els pares les utilitzen per netejar, a més del culet dels bebès, també les mans i la boca dels seus fills, sense tenir en compte que contenen certs components químics que podrien provocar-los irritacions a la pell. Durant la investigació que va realitzar l'experta en dermatologia Mary Wu Chang, una nena de 8 anys va presentar una preocupant erupció tant a les natges com a la boca després d'utilizar les tovalloletes.

Possibles efectes secundaris de les tovalloletes humides | Cedida

 

Fa anys que s'està lluitant perquè es retirin els parabens de tots els cosmètics per a bebès, que són unes substàncies utilitzades com a conservants, que podrien ser cancerígenes. Tot i així, moltes tovalloletes contenen fenoxietanol com a substitut dels parabens, que pot causar danys al fetge i als ronyons en ser absorbit. A més, aquest component pot resultar al·lèrgic i pot irritar les vies respiratòries. És per això que des de la web de ‘Guia Infantil’ aconsellen netejar els nostres fills amb aigua i sabó en comptes de tovalloletes, en ser el mètode més saludable i menys perjudicial per a la delicada pell dels nens.


Comentaris

envia el comentari