IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Les treballadores de l'hotel Hilton Diagonal Mar convoquen una concentració per demanar millores laborals

Les dones només demanen entrar a formar part de la plantilla i no estar subcontractades

Després que la polèmica saltés al gener per l'acomiadament de cinc cambreres de pisos de l'hotel Diagonal Mar de Barcelona quan demanaven millores en les condicions laborals, ara són les seves companyes qui s'han mobilitzat per mostrar la realitat que estan vivint. A més, defensen que mentre que Barcelona i els seus hotels es lucren amb el turisme, elles han de suportar «cada vegada més precarietat». 

Segons les dades que recull l'associació Las Kellys, conformada per cambreres de pis de tot Espanya, les treballadores d'aquest sector han perdut el 40% del seu sou en només quatre anys i estan obligades a fer jornades de més de 50 hores a la setmana, tot i tenir contractes de només 30. A més, com ja informava 'CatalunyaDiari.cat', les dones només demanen entrar a formar part de la plantilla i no estar subcontractades.

A més, com defensen en un vídeo penjat al compte de Youtube de l'associació, les condicions s'han extremat tant que cadascuna fa el treball de dues persones, fent una mitjana de 30 habitacions al dia i asseguren: «no pots marxar fins que no acabis». D'altra banda, defensen que estan encantades de treballar en aquesta cadena hotelera però no en aquestes condicions. Per això, ara han decidit convocar una concentració a Barcelona pel proper 27 de febrer. L'acte tindrà lloc davant de l'hotel a les 19.30 h sota el lema «Perdem la por, companyes. Hem de vèncer la por».


Comentaris

envia el comentari