Les tres raons de per què Internet va tan lent al mòbil

La publicitat de les pàgines, els codis que rastregen l'historial web o el desenvolupament propi de cada web afecta a la velocitat dels telèfons

Una noia mira el seu telèfon mòbil | Cedida

Navegar per Internet havent d'esperar una eternitat cada vegada que un intenta obrir una pàgina molesta i molt. Aquest problema no és solament una constant dels PC, també ho patim als smartphones, i quan estem tirant de dades mòbils la paciència se'ns esgota fins i tot abans, perquè a més estem fent un consum extra. El que tenim clar és que a major velocitat, major fluïdesa i millor navegació, i per aquest motiu ens preocupa que Internet, sense moltes vegades saber perquè, vagi tan lent en els nostres dispositius. Però, quin és el motiu?

En la majoria dels casos anem a trobar-nos amb situacions en les quals ens serà igual que estiguem utilitzant una connexió Wi-Fi o dades mòbils. Aquest no serà el problema. Una de les raons principals per les quals Internet deixarà de funcionar tan ràpidament com ho estava fent fins al moment serà la publicitat de la pàgina a la qual estem intentant accedir, o això és el que diu un estudi del diari nord-americà The New York Times.

Pel que sembla els responsables que la navegació no sigui tan fluida són tots els elements promocionals i externs al contingut de les pàgines a les quals accedim, per aquest motiu Internet s'alenteixi i deixi de funcionar al ritme que ho estava fent. D'acord amb The New York Times, més de la meitat de les dades que carreguen els llocs de notícies més coneguts prové de fonts que no tenen cap relació amb els articles. Bloquejadores de publicitat com AdBlock poden ajudar-nos a bloquejar per defecte una llista d'adreces web, així com anuncis i pop-ups, aquestes joioses pestanyes addicionals que salten de sobte perquè l'usuari es descarregui programari maliciós en alguna distracció.

Un altre aspecte a tenir en compte perquè Internet no vagi tan lent en el nostre mòbil són els codis que tenen com a missió rastrejar el nostre historial web per després mostrar-nos publicitat relacionada; es tracta de codis ocults en el llenguatge JavaScript. Aquests codis fan que les pàgines pesin més megaoctets, per tant, que triguin més a carregar-se, mengin més memòria i consumeixin, inevitablement, més dades.

A part de la publicitat i aquests codis, el desenvolupament propi de cada web també pot influir en la velocitat de connexió del nostre smartphone. En aquests casos dependrà de les fonts, el contingut Flaix, o la quantitat de botons tipus «like» que trobem en un determinat lloc web. Al final, cal tenir en compte que no totes les pàgines web a les quals entrem estan programades de la mateixa manera ni compten amb el mateix contingut.


Comentaris

envia el comentari