Les universitats catalanes oferiran 28 nous graus el curs vinent

Onze d'aquestes carreres seran de tres anys

Imatge d'arxiu d'una classe a la Universitat de Lleida | CatalunyaDiari.cat

 

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) —format per Govern i universitats— ha programat 28 nous graus, dels quals 11 són de tres anys i 46 nous màsters per al curs 2017-2018. Segons ha informat aquest dijous la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat en un comunicat, els graus nous de 180 crèdits destaquen pels seus valors innovadors i l'oferta de continguts en anglès. La Generalitat ha recordat que els criteris de programació específics per als nous graus de tres anys són que han de ser emergents, que no existeixin actualment a les universitats catalanes.

Entre els nous graus de tres anys figuren Cinematografia, de la UB-ESCAC; Disseny, Animació i Art Digital, de la UPC; Ciències per a la Salut i el Benestar, de la UOC; Negocis Internacionals, de la UAO CEU, i Tècniques d'Aplicacions de Programari, de la URL, sent la universitat amb més graus de tres anys nous, amb quatre. Més enllà dels graus de tres anys, la UVic-UCC incorpora la titulació de Medicina; la UOC la d'Arts; la URV la d'Enginyeria Biomèdica i la UdL la d'Estudis Internacionals.

Pel que fa als 46 nous màsters, la Generalitat ha assenyalat que la nova oferta gira al voltant de les noves tecnologies de l'era digital, com a aplicacions de geolocalització, sistemes aeris no tripulats i dades massives. Així, la UAB oferirà un màster de Geoinformació; la UPC un d'Enginyeria de Sistemes Aeris no Tripulats; la UOC un de Ciència de Dades, i la UB un de Producció i Emprenedoria en Continguts Digitals. La secretaria ha recordat que els nous graus i màsters estan subjectes a la verificació de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU), i en el cas dels màsters a un nombre mínim d'estudiants.

Internacionalització

La Generalitat ha destacat el nivell d'internacionalització de les propostes, sobretot dels graus de 180 crèdits, ja que molts s'impartiran total o parcialment en anglès. També ha subratllat la internacionalització dels màsters, en concret amb el programa Erasmus Mundus, que amplia oferta fins el 30 títols que els centres catalans ofereixen en col·laboració, com a mínim, de dues universitats estrangeres.


Comentaris

envia el comentari