Les «vídues» de Pepe Rubianes commemoren la seva mort una vegada més

El còmic i director teatral va morir fa vuit anys a causa d'un càncer de pulmó

Pepe Rubianes | Arxiu

Fa vuit anys que va marxar Pepe Rubianes, però les persones més properes a ell no l'obliden. Una vegada més, les «vídues» de l'humorista l'han volgut recordar a través d'una esquela als diaris, publicada aquest 1 de març. L'any passat van aprofitar l'ocasió per recordar-li a l'alcaldessa Ada Colau que encara esperaven la plaça dedicada a Rubianes. Un projecte que es va impulsar l'any 2009, quan Hereu era alcalde de Barcelona, i que no s'ha fet realitat fins al passat mes de desembre.

L'esquela d'enguany no ha estat tan còmica i les «vídues» han optat per una versió més nostàlgica. «Pepe, no saps què t'estàs perdent. Les notícies nostres de cada dia, causa permanent d'enrogiment, serien per a tu (i per a Flavià, que es va obstinar a marxar amb tu), pur vidriol en forma de broma amb la qual escopir als executors de tant disbarat», han escrit. «I, el pitjor, és que no hàgiu deixat escola. Les teves vídues», s'han acomiadat.

Pepe Rubianes va morir l'1 de març de 2009 quan tenia 61 anys. El còmic i director teatral va patir un càncer de pulmó que el va apartar dels escenaris durant l'últim any de la seva vida. De fet, el va obligar a cancel·lar les funcions del seu darrer espectacle, 'La sonrisa etíope'. La seva carrera va començar als anys setanta com a membre de les companyies Dagoll Dagom i Els Joglars, abans d'embarcar-se en el món de l'espectacle en solitari l'any 1981. Durant les dècades següents, l'humorista va aconseguir grans èxits. Malauradament, el càncer el va fer abandonar la seva professió i va posar fi a la seva vida ara fa vuit anys.


Comentaris

envia el comentari