Les vuit raons per què no hauries d'oblidar la teva vida sexual

Tenir relacions sexuals ajuda a reduir l'estrès i a prevenir malalties

Tenir relacions sexuals ajuda a reduir l'estrès i a prevenir malalties | Catalunya Diari
 

Sempre s'ha dit que tenir relacions sexuals contribueix a la millora de l'estat d'ànim i ofereix diversió i plaer a qui les practica. És molt important tenir una vida sexual sana i constant encara que no ho sembli o encara que no ho tinguem tant en compte com es mereix. El portal web 'Tipo Sano' indica les vuit raons per les quals s'hauria de valorar més la vida sexual de cadascú i no oblidar-se'n. Quan deixes de tenir relacions sexuals, això és el que li passa al teu cos:

1. Agafes malalties més freqüentment: el sistema immunològic té molt a veure amb el sexe. Quan no es tenen relacions sexuals aquest sistema es debilita significativament. Els bacteris ataquen sense gran dificultat el teu cos i és més fàcil que agafis un bon refredat.

2. S'incrementen els nivells d'estrès: el sexe regular és un gran remei per a tranquil·litzar a la persona. Aquest disminueix la quantitat d'hormones de l'estrès i et relaxa en el dia a dia.

3. És més difícil excitar-se: sembla que hagi de ser al contrari, però si no es practica sexe, de forma regular, és molt probable que costi més excitar-se. En el cas dels homes, aquests poden tenir problemes d'erecció, i per a les dones, pot ser difícil arribar a l'orgasme.

4. Els somnis canvien: en reprimir la sexualitat pots tenir somnis estranys, és a dir, d'un dia per a un altre pots tenir somnis eròtics o fins i tot tenir un orgasme mentre estàs dormint.

5. Amb el temps perds l'apetit sexual: a mesura que passen els dies, el cos nota que està passant per un període d'abstinència sexual i la producció d'hormones també es redueix automàticament. A més, la libido també es comportarà diferent perquè les hormones es van apagant a poc a poc.

6. Notes que hi ha distància amb la teva parella: el fet de no tenir sexe fa que la relació humana es vegi perjudicada i que existeixi una distància interpersonal. Això pot causar dubtes i sentiments contradictoris a la teva parella.

7. Es redueix l'autoestima: si la persona no se sent desitjada, és molt comú que l'autoestima s'abaixi. En conseqüència, el benestar de la persona es veu afectat, provocant tristesa i, fins i tot, depressió. Es podria dir que el sexe actua en aquests casos com un antidepressiu.

8. S'incrementa el risc de càncer: en el cas dels homes s'incrementa el risc de càncer de pròstata quan es passa un llarg període sense sexe. Per tant, s'ha de netejar «la uretra» tant com sigui possible per a reduir aquest risc i prevenir malalties tan greus com el càncer.


Comentaris

envia el comentari