Les xarxes socials s'omplen de mems per riure's de la declaració de Rajoy pel cas Gürtel

El president espanyol ha entrat a l'Audiència Nacional pel pàrquing per evitar la premsa i els manifestants de l'entrada

Mariano Rajoy, president del govern espanyol, no ha començat amb bon peu la seva declaració pel cas Gürtel. Per començar el dia, el president espanyol ha aconseguit un dels seus primers objectius, esquivar la premsa i els manifestants que hi havia a l'entrada de l'Audiència Nacional perquè ha entrat pel pàrquing. Segons 'El Nacional', un cop aconseguit aquest objectiu de no ser vist entrant a l'Audiència, les xarxes socials han començat a fer mems burlant-se de la seva entrada i la seva declaració. Els ciutadans anònims no han estat els únics que han carregat contra Mariano Rajoy a les xarxes, sinó que el PSOE també ha carregat contra ell publicant un tuit que deia: «Del plasma a la porta de darrere. Rajoy ja és a l'Audiència Nacional. Ha de dir tota la veritat. Espanya ho mereix. #corrupciNO».Pablo Iglesias també ha publicat un tuit organitzant un concurs per endevinar les excuses que utilitzaria Rajoy.

En una de les publicacions es podia veure com Soraya Sáenz de Santamaría buscava el president Mariano Rajoy mentre ell s'amagava darrere un televisor de plasma. I es podia llegir «No! En persona no!». En un altre dels tuits que han estat circulant per les xarxes socials es podia veure la imatge de la sèrie de dibuixos animats 'Los autos locos' ironitzant sobre el fet que el president hagi anat a l'Audiència a declarar amb el cotxe oficial quan, en realitat, ha estat citat a declarar en qualitat de ciutadà corrent i no de president del govern. Aquest dibuix anava acompanyat del següent text: «A la ficció, no guanyava mai fent trampes, a la realitat seré president». Les xarxes també han carregat sobre la seva entrada d'incògnita, que ha donat molt de si i, fins i tot, diferents usuaris de tuiter l'han relacionat amb el documental 'Las cloacas de Interior' assegurant que Rajoy ha entrat per l'audiència a través de les clavegueres.

Des de les xarxes socials també s'ha carregat contra les conegudes frases de Rajoy. D'aquesta manera han versionat la frase «És l'alcalde el que vol que siguin els veïns l'alcalde», amb la frase: «És el corrupte el que tria el fiscal i és el fiscal el que vol que els d'anticorrupció siguin els veïns del corrupte». Tot i això la frase del dia ha estat quan l'advocat de l'acusació, José Mariano Benítez de Lugo, li ha preguntat per les activitats del suposat líder de la trama, Francisco Correa, i Mariano Rajoy ha assegurat desconèixer les activitats i, inclús, no conèixer Correa més enllà d'haver-se saludat alguna vegada en algun acte públic: «Les coses són com són i no com li agradaria que fossin». A més d'aquests missatges ja esmentats, les xarxes socials també han fet tuits parodiant 'Pasapalabra' o 'Los Simpson'. Així doncs, l'excessiva sobreprotecció del jutge al president o la seva ignorància sobre la caixa B del partit, han estat alguns dels motius de burla per les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari