IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El Govern assegura que el teletreball és «obligatori» en empreses públiques i privades a Catalunya

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

L'escola Mar Nova de Premià de Mar no tancarà les seves portes

Protesta contra el tancament d'una escola a Premià de Mar | Twitter / @ivanfornis

Després que una vintena de persones es tanqués el passat 16 de febrer als Serveis Territorials d'Ensenyament de Maresme - Vallès Oriental, a Mataró, per protestar pel tancament de l'escola Mar Nova de Premià de Mar, el departament d'Ensenyament ha confirmat que el centre romandrà obert. Com ja informava 'CatalunyaDiari.cat', els representants del sindicat USTEC-STEs, de la CGT, el Moviment Educatiu del Maresme, la Fapac i l'AMPA Escola Mar Nova demanaven al consistori que no tanqués més escoles públiques.

Ara, com explicava el secretari de polítiques educatives Antoni Llobet, aquest curs no tancarà cap centre a Premià i s'obrirà un procés participatiu per planificar el mapa escolar de cara al curs 2018-2019. En aquest sentit, ha afirmat que l'escola Mar Nova seguirà oberta aquest curs, sigui quin sigui el nombre d'alumnes inscrits. El curs passat no es va obrir la línia de P-3 perquè no s'arribava a la ràtio mínima. A més, com informa el diari 'Ara', la setmana passada el departament d'Ensenyament, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FCM) van signar un acord per millorar la distribució de l'alumnat. En l'acord s'apunta que Govern i ajuntaments treballaran per evitar el tancament de cap projecte educatiu.

Per la seva banda, l'AMPA de l'escola ha mostrat la seva sorpresa per la decisió d'Ensenyament i han assegurat que «abans de la reunió estàvem molt preocupats, però ara ens hem quedat gratament sorpresos». El grup de pares i mares ja havia presentat un recurs contenciós administratiu al Tribunal de Justícia de Catalunya per «iniciar la via judicial que eviti el tancament d'una línia de P-3 del centre i del futur de tota l'escola». Així pretenien pressionar el Govern perquè apliqués la moratòria d'almenys un any sobre la decisió del tancament d'una línia de P-3 que va aprovar l'any passat la Comissió d'Ensenyament del Parlament. Fins ara des de la Generalitat es defensava que el tancament responia a la manca d'alumnes de l'escola. L'any passat només es van inscriure onze alumnes a P-3 en una classe pensada per a una vintena de nens.


Comentaris

envia el comentari