IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'espectacular mansió de la família Tous a Cadaqués

Els propietaris de la joieria tenen un xalet i tres cases per la família

Jardí de la casa dels Tous Oriol
Jardí de la casa dels Tous Oriol | Cedida

Cadaqués és considerat un dels municipis més meravellosos de Catalunya, per la màgia que produeixen les seves construccions i la seva sortida al mar. En una de les zones més emblemàtiques de la localitat gironina, a Sol Ixent, s'hi troben les residències d'uns dels veïns més emblemàtics del poble, els membres de la família Tous Oriol, propietaris de la joieria Tous.

Els empresaris disposen de quatre construccions en el municipi de l'Alt Empordà. Una pel matrimoni entre Salvador Tous i Rosa Oriol, creadors de la marca, i tres més per les seves filles, Rosa, Marta i Laura. La primera, la més destacada, es tracta d'un espectacular xalet de pedra, triangular, amb un jardí gegant de gespa verda i gran amplitud.

La casa està situada sobre un penya-segat, el qual dóna vistes directes al mar. Els increïbles finestrals i la piscina privada fan que la mansió, d'una sola planta, generi perfecta harmonia a la zona de Sol Ixent. A més, les tres residències idèntiques que van fer per les seves filles generen un complex de cases meravellós, permetent a la família continuar ben a prop en el seu dia a dia.

Residències de les germanes Tous

 

Allunyant-se del poble

Anteriorment, els Tous Oriol ja vivien a Cadaqués, però encara més endins de la localitat. Tenien la seva residència sobre el bar Melitón, conegut per ser on «els bessons», com es coneixia a Duchamp i Picasso, passaven les seves tardes jugant a l'escac, prenent alguna copa i buscant la inspiració en les espectaculars vistes gironines.

Per la localitat se'ls recorda pels seus passejos pels carrers del poble, on sempre apareixien vestits de blancs, conjuntant amb el seu cabell blanc, el que els donava una sensació de brillantor que provocava que fossin unes de les personalitats més reconegudes en tota la regió.

La polèmica independentista

En una època més propera queda tota la polèmica que ha envoltat a la família amb el procés sobiranista. La decisió d'expulsar de la seva fundació a Pilar Rahola, així com a la dona d'Artur Mas, Helena Rakosnik, ha generat un gran ressò en les últimes dates, per la falta de transparència que hi ha hagut al prendre aquesta decisió.

Rahola i Rakosnik rebran formalment la notícia en la reunió ordinària de la Fundació Rosa Oriol el pròxim 20 de desembre. La presidenta de la fundació i vicepresidenta de Tous, Rosa Tous, ha optat per afegir aquest punt del dia de manera urgent per a tancar la crisi com més aviat millor i seguir mantenint la reputació de la família.


Comentaris

envia el comentari