ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

L’esquerra radical i l'extrema dreta demanen que el govern intervingui a Catalunya

És el primer cop que una iniciativa uneix a l’esquerra radical i a l'extrema dreta

Cartell de la convocatòria | Cedida

Unidos Sí, la fracció escindida de Podemos a Catalunya liderada pel professor català Enric Martínez, juntament amb Somatemps, Convivencia Cívica Catalana, Moviment Cívic 12 d’Octubre i Vox han convocat una manifestació per aquest divendres, 3 de març, per demanar la intervenció per part del govern de Mariano Rajoy a les institucions públiques catalanes. Sota el lema «Intervención, ¡ya!», la concentració es durà a terme al carrer de Mallorca de la ciutat de Barcelona. Cal destacar que és el primer cop que una iniciativa d'aquest tipus uneix l’esquerra radical i a l’extrema dreta que representa Vox, segons explica 'El Confidencial'. El líder d’aquesta formació política, Santiago Abascal, porta temps demanant al govern espanyol que posi sobre la taula dures mesures davant del permanent desafiament seccionista català.

Els convocants volen aprofitar la presència de la vicepresidenta del govern, Soraya Saénz de Santamaría, a la ciutat per fer-li veure la necessitat que es limiti de forma permanent el segrest de les institucions catalanes per part dels independentistes i que s’apliqui l'article 155 de la Constitució, que recull la possibilitat que el govern pugui agafar el control dels ressorts del poder autonòmic. La intenció dels manifestants és lliurar un document a Saénz de Santamaría en què s’especifica la forma d’intervenció del poder a la comunitat autònoma catalana, davant el que consideren «tres dècades de deslleialtat constitucional».

Un altre dels seus objectius és posar en manifest la «fractura i malestar social» que està provocant el govern autonòmic de Carles Puigdemont que té «segrestats» els drets de milers de catalans, segons els convocants. A més, denuncien la inacció i deixadesa de responsabilitats dels successius governs d’Espanya que ha provocat la situació actual.


Comentaris

envia el comentari