L'estació d'esquí de Grandvalira tancarà l'any 2019

Les discrepàncies entre accionistes han conduït a la dissolució de la societat propietària de l'estació

El projecte de Grandvalira, nascut l'any 2003, plegarà veles el pròxim 31 de maig de 2019 | Cedida

La societat Neus de Valira SA (Nevasa) ha anunciat la seva dissolució, el que comportarà el tancament l'estació d'esquí de Grandvalira. Les pistes seguiran funcionant fins el 31 de maig de 2019. El motiu de la dissolució són les discrepàncies internes entre accionistes. Grandvalira és la pista d'esquí més gran dels Pirineus, formada més de 200 quilòmetres en pistes. Nevasa està integrada per dues societats des de la seva creació fa catorze anys. La seva formació va provocar la unió de l'oferta comercial de les estacions de Soldeu El Tarter, a càrrec fins aquell moment per Ensisa, i de Pas de la Casa-Grau Roig, gestionada per Saetde. Segons publica el lloc web 'Fosbury', el detonant del final de Grandvalira és l’impuls d’una plataforma esquiable a Soldeu per tal de complir els requisits de la Federació Internacional d’Esquí. L'objectiu final d'aquesta reforma és que l’estació andorrana aculli les finals de la copa del món d’esquí alpí l'any 2019. 

El govern andorrà ha declarat d'interès nacional aquestes obres d'adequació de l'estació Soldeu El Tarter. El projecte pretén prolongar la pista Avet, l'escenari de les grans competicions internacionals, construir-hi grades i crear un aparcament soterrat d'unes 468 places, situades sota una plataforma de més d'11.000 metres quadrats. Aquesta ampliació aproparia les pistes d'esquí al poble de Soldeu.

La família Viladomat, principal accionista de l'empresa Saetde, s'oposa a aquesta remodelació i fa mesos ja va presentar un recurs contra la consideració d'interès nacional. Aquesta acció va ser desatesa pel govern. Per Saetde, el govern andorrà està afavorint l'estació de Soldeu El Tarter i per això ha decidit posar punt final a la seva participació a Nevasa. 

Així doncs, el 31 de maig de 2019 serà l'últim dia en què Grandvalira actuarà com a un sol complex unit. Durant els següents mesos es liquidarà la marca i es comercialitzaran els forfets de cada una de les estacions per separat. Tot i aquest final imminent, durant els propers dos anys l'estació continuarà funcionant amb normalitat. De fet, les finals de la copa del món d’esquí alpí de 2019 podrien ser el darrer gran acte esportiu de Grandvalira.


Comentaris

envia el comentari