El govern espanyol celebra el dia de la Constitució Espanyola amb errors en català

A través d’un vídeo, el ministeri d'Exteriors fa faltes d’ortografia en català i també s’equivoca amb el significat d’una frase en euskera

 

El Ministeri d’Afers Exteriors espanyol va celebrar el dia de la Constitució amb un vídeo força curiós. A través d’una seqüència de gairebé dos minuts i que explicava les característiques de l’estat espanyol, el Ministeri en qüestió explicava la història de la fundació de la Constitució, detallava fil per randa les peculiaritats de «la fundació de la democràcia» i en relació a l’estat de les autonomies assegurava: «Espanya és un país amb les competències molt descentralitzades».

Faltes en català

Dos errors flagrants, però, han fet que el vídeo fos més noticiable per aquestes anècdotes que no pel motiu psicopedagògic. Segons afirma el 'Diari Ara', quan la historieta pretén celebrar la «pluralitat lingüística» de l’estat escriu «¡Bon día!» en català, quan dia en català no s’accentua i només duu un signe d’exclamació al final de la frase.  

 

 

Queixes al País Basc

Els errors no acaben aquí, ja que el vídeo també diu «Goizean goiz» en referència al què seria el bon dia en català. L’error, però, rau en què aquesta frase no significa «bon dia», sinó que vol dir «demà aviat». Alguns tuitaires, de fet, no han tardat en fer ressò de l’error a les xarxes socials.

 Comentaris

envia el comentari