IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Estat continua pagant la pensió a 30.000 morts

El pagament erroni suposa una despesa de 300 MEUR anuals

30.000 morts continuen cobrant la pensió. Aquesta és la dada que ha publicat aquesta setmana el Tribunal de Comptes, després que, en un informe de fiscalització corresponent al 2014 hagi fet sortir a la llum un seguit de deficiències en el control de defuncions de la Seguretat Social. De fet, aquest pagament suposaria a l'Estat, segons publica El País, una despesa d'uns 300 milions d'euros cada any.

Segons expliquen des del Tribunal, en crear les dades de defuncions des del 1987 fins a l'agost del 2015 amb els pensionistes, apareixen vora 30.000 persones que haurien mort i continuen cobrant alguna prestació de l'Estat. Tot i així, la Seguretat Social contradiu aquestes afirmacions i explica que, d'aquests pensionistes que figuren com a morts, només coincideix el seu DNI, ni el nom ni cap altra dada ho fa. Un fet que, segons el Tribunal, es deuria a la pobre informació sobre defuncions que emeten tots els organismes competents.

D'altra banda, l'Institut de la Seguretat Social reafirma que el marge d'error és mínim pel sistema informàtic que s'utilitza, en què les dades s'actualitzen cada dia. Tot i així, aclareixen que hi ha un control manual de les defuncions i que els recursos humans destinats a aquesta qüestió són escassos. Des del Tribunal asseguren que caldria un control més estricte de vivència per part de l'INSS i de les entitats bancàries col·laboradores.


Comentaris

envia el comentari