L'Estat del Benestar que envolta Inditex

Amancio Ortega ha creat un món al voltant de la seva empresa que presenta unes grans cobertures socials

 

Inditex reparte 400 euros por cada nacimiento o adopción y 60 por matrimonio | Cedida

Amancio Ortega ha creat el seu propi Estat del Benestar: el d'Inditex. Per això, les cobertures socials a Espanya es valoren molt positivament així com les diferents missions socials a la seva xarxa de proveïdors, segons informa Economía Digital. Encara que la multinacional, a vegades, rep crítiques quan es comparen les condicions laborals dels espanyols amb la dels proveïdors en els quals va a buscar mà d'obra barata, la veritat és que l'estructura general que engloba Inditex és molt beneficiosa per al treballadors.

Els empleats disposen d'ajudes familiars. En aquest sentit, Inditex reparteix 400 euros per cada naixement o adopció i 60 per matrimoni. En la mateixa línia, Amancio Ortega bonifica a les famílies amb 150 euros per cada fill que es trobi en etapa escolar, 450 per universitaris i 160 per llars d’infants, entre uns altres. A més, els treballadors que siguin responsables d'algú que estigui sota el seu càrrec, rebran 175 euros al mes.


Si parlem de la qüestió internacional, Inditex promou el sindicalisme entre els seus proveïdors per garantir unes condicions de treball dignes. Per això, han signat amb el sindicat IndustriAll Global Union l'Acord Marc Global. Tot i així, encara són necessaris molts esforços que capgirin la situació de la totalitat de l’empresa. Per exemple, en el cas del Marroc, el salari oscil·la entre els 237 i els 645 euros i a Índia, és inferior a 103 euros. Aquests factors serveixen com a incentius per fomentar les actuacions internacionals de l'empresa de Amancio Ortega.


Comentaris

envia el comentari