L'Estat espanyol haurà de pagar 1.500 milions a Abertis per la baixada del trànsit a l'AP-7

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha donat la raó a Abertis després que l'empresa concessionària fes una reclamació al Ministeri de Foment

Peatge de la Roca, a l'AP-7 | ACN

L'Estat espanyol, a través del Ministeri de Foment, haurà de pagar 1.500 milions d'euros a Abertis per les obres d'ampliació de l'AP-7 que va dur a terme l'empresa concessionària l'any 2006 a Girona i a Tarragona. Abertis reclama aquests diners després d'invertir més de 500 milions en aquestes obres, considerant que l'augment de trànsit que generaria un tercer carril serviria per costejar les obres.

Però la previsió de flux de trànsit no va fer-se realitat. La crisi econòmica que va iniciar-se poc temps després va provocar que el trànsit caigués un 30% de mitjana a tot l'Estat. En aquest moment, Abertis va recórrer a la lletra del conveni firmat, on es detallava que l'empresa ampliava la calçada i feia descomptes als peatges a canvi que l'Estat assumís compensacions econòmiques si el volum de trànsit no era l'esperat. I així ha estat.

L'any 2011, el Ministeri de Foment va començar a plantejar dubtes sobre la interpretació de l'acord i el cas va acabar als tribunals. Després de la decisió judicial d'aquest dimarts, Foment ja ha anunciat que la recorrerà davant el Tribunal Suprem.


Comentaris

envia el comentari