L'Estat posa en marxa diversos programes d'ajudes familiars

S'implementaran el 2018, i tindran una vigència de tres anys

L'ajuda pot arribar a cobrir fins al 50% de les despeses del lloguer | Cedida

Amb l'objectiu de millorar la situació economicosocial del país i impulsar el sector immobiliari, l'Estat ha optat per promoure una sèrie d'iniciatives, per facilitar l'accés a la primera vivenda dels més joves. El Plan Estatal de Vivienda 2018-2021 inclou ajudes destinades a aquells que no superin els 1.600 euros de sou, a la gent gran, i a famílies en risc d'exclusió social. L'Estat es compromet a pagar fins al 50% del lloguer de la vivenda per als menors de 35 anys i als majors de 65, a partir del pròxim any. El pla contempla, addicionalment, un altre paquet d'ajudes per la compra d'habitatges, per un valor màxim de 10.800 euros anuals. Els tràmits començaran al juny, tot i que entraran en vigor a partir del 2018. 

Els requisits que has de complir per accedir a aquestes ajudes són, en primer lloc, ser menor de 35 anys o major de 65, i tenir uns ingressos inferiors als 1.597,53 euros mensuals, és a dir, tres vegades l'Indicador Públic de Renda a Efectes Múltiples. En el cas dels majors de 65 anys, tenir una pensió que no superi aquesta quantitat.

Els beneficiaris d'aquesta ajuda tindran dret a una quantitat que representi el 50% del lloguer o, en el seu defecte, 200 euros màxims, destinats a pagar les despeses comunitàries o els rebuts d'aigua, llum i gas. També s'abonaran 400 euros mensuals a les famílies desnonades, o als membres de col·lectius vulnerables, aportats en un 80% per l'Estat, i en un 20% per les comunitats autònomes. 


Comentaris

envia el comentari