«L'estimo fins a l'oblit del meu nom»: L'emotiva carta de la germana de Pablo Ráez un any després de la seva mort

Esther Ráez ha escrit una emotiva carta per recordar al seu germà, mort el 25 de febrer de 2017

Pablo Ráez y su hermana Esther
Pablo Ráez i la seva germana Esther | Instagram / @srraez

Aquest 25 de febrer es compleix un any de la mort de Pablo Ráez, el jove de Marbella mort a causa de la leucèmia contra la qual va lluitar fins a l'últim dels seus dies i que sota el lema «Sempre fort» va fer de tots la lluita contra la malaltia, esdevenint un referent per a molts.

Dotze mesos després de la seva tràgica pèrdua, el seu record segueix més viu que mai a la memòria de tots aquells que van formar part de la seva vida i també de totes aquestes persones que a través dels missatges que publicava a les xarxes socials van veure en ell un exemple a seguir.

Com no podia ser d'altra manera, en aquesta data moltes són les veus que s'alcen per honrar la seva memòria i recordar-lo. La seva germana, Esther Ráez, ha escrit una emotiva carta per a 'El Español', on explica com ha estat aquests últims mesos.

«Després de la mort del meu germà, tot el meu voltant conegut i desconegut es va bolcar amb mi i amb la meva família. Paradoxalment, ho vaig viure amb gran desconsol. Sovint vaig sentir el rebuig i la incomprensió fins que vaig poder fer les paus amb les opinions dispars de tothom», escriu.

«Aquest any ha estat replet de dolor i d'enuig i de frustració i de tristesa. Ara sento que la terra segueix girant de veritat (...) Si em diguessin que tinc la possibilitat de tornar enrere i canviar alguna cosa del meu propi destí, ho tornaria a fer tot un altre cop (...), només pel privilegi de veure'l créixer fins als seus gairebé 21 anys. (...) Al meu germà petit, perquè l'estimo per sempre fins a l'oblit del meu nom».

«Per a tothom, el meu germà ha significat alguna cosa»

En aquesta, Esther també explica com el seu germà es va convertir en un importantíssim referent de la lluita contra la leucèmia, malaltia que va aconseguir fer més visible en l'àmbit social i conscienciar la població sobre la importància de donar medul·la. Gràcies a això, des dels últims mesos se segueix registrant un gran augment en el nombre de donacions.

«Entenc el fulgor i l'agraïment de totes aquestes persones a les quals no conec. Per a tots ells, el meu germà ha significat alguna cosa. Això és el més important i el que més respecto. Tot i això, per al món, Pablo ha revolucionat les donacions i ha suposat un abans i un després per a la joventut», explica la germana de Pau en la seva carta.

Pablo Ráez a l'hospital
Pablo Ráez a l'hospital  | Twitter

El gener de 2017, Pablo s'havia sotmès a dos trasplantaments de medul·la que no van donar el resultat esperat. Però ell va continuar imbatible i fort, disposat a plantar cara a la malaltia: «Admeto que és un moment dur, donen ganes de tirar la tovallola, de deixar de patir, de descansar d'una vegada ... Però no em rendeixo, segueixo i seguiré lluitant, dia rere dia fins que arribi el meu dia», relatava el jove.


Comentaris

envia el comentari