Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la reina Letícia Ortiz

Letícia ja sap a qui culpar després de ser avergonyida en públic

La reina d'Espanya coneix la raó de la seva darrera humiliació

Ahir, dimecres 25 de gener, Letícia va viure un moment d'allò més incòmode que s'ha convertit en viral. Al Palau Reial de Madrid, els reis van procedir a la tradicional recepció anual al Cos Diplomàtic. Un moment en què es van donar cita diverses personalitats polítiques i on la reina va ser menyspreada davant de tots.

La monarca va aguantar el tipus, però al seu aspecte es reflectia el seu malestar per haver estat ignorada. Així és, i és que el representant iranià va refusar saludar Letícia passant davant seu sense ni tan sols mirar-la i ella sap a què es deu el menyspreu.

Letícia coneix la raó de la seva humiliació

La reina s'ha pres molt seriosament el seu paper com a membre de la Casa Reial des del principi malgrat no conèixer amb exactitud els protocols. Per això ha treballat de valent, per a aconseguir adaptar-se i saber com comportar-se en cada acte institucional on assisteix.

Tot i això, malgrat entendre les tradicions de cada país, encara li costa acceptar la manera de procedir d'alguns dirigents. Per això es veiés sorpresa quan Hassan Ghashghavi, l'ambaixador de la República Islàmica de l'Iran, la rebutgés en plena recepció.

Primer pla de Letícia
Letícia va ser ignorada a la recepció al Cos Diplomàtic | GTRES

Com cada any, els reis donaven la benvinguda al Cos Diplomàtic a la recepció de la Saleta de Gasparini, al Palau Reial. La desfilada de personalitats va començar cap a les 12 de migdia sense cap contratemps.

Arribat el torn del representant iranià, va procedir primer a estrènyer la mà de Felip. Tot i això, quan tots esperaven que fes el mateix amb Letícia, el representant va passar de llarg sense saludar-la. Un gest que va despistar la reina i que va provocar que se sentís una mica avergonyida en veure's públicament ignorada.

Imatge de Letícia amb l'ambaixador d'Iran
Letícia aguanta seriosa la humiliació de l'ambaixador iranià | TWITTER (@QATAREMB_MADRID)

Però la veritat és que hi ha una raó per la qual Ghashghavi actués d'aquesta manera. No obstant això, cal remuntar-se a la revolució islàmica a l'Iran de 1979, quan es va establir una sèrie de normes. Una, que els homes no poden tenir contacte físic amb les dones en públic.

És per això que l'ambaixador iranià va refusar estrènyer-li la mà, complint així amb les directrius islàmiques imposades al seu país. Unes normes que impedeixen que fins i tot se saludi de manera educada i institucional dones que ostenten un alt càrrec.

Letícia, tot un exemple de saber estar

És habitual que Letícia expressi amb gestos aquells moments que li han fet algun desconcert. I és que, a cada acte públic on assisteix, és analitzada en profunditat i l'actitud de la reina sempre genera debat.

Quan el representant iranià va declinar saludar-la, la dona de Felip va aguantar el tipus com va poder i va evitar mostrar el seu desconcert. En tot moment li va mantenir la mirada mentre sortia un somriure per, segons després, continuar saludant els convidats.

Foto del rei Felip i la reina Letícia mirant-se mútuament.
Letícia sap molt bé quin paper juga a la Casa Reial | GTRES

La resta dels presents va saludar amb normalitat els dos monarques, cosa que va provocar que encara fos més cridanera l'actitud de l'ambaixador de l'Iran. Però analitzant en profunditat l'actitud de la reina es pot apreciar que ella intuïa el que passaria. La monarca roman recta i amb els braços als costats, cosa que indica que sabia que l'ambaixador no l'estrenyeria la mà.

Durant el discurs que va pronunciar el rei, Letícia va mantenir les maneres amb la mirada al capdavant. Un discurs amb què Felip va voler posar en valor la importància de la Unió Europea davant els últims esdeveniments.

«És essencial que la comunitat internacional, de la qual vostès són aquí els seus alts representants, continuï treballant a favor d'un ordre internacional pacífic», deia. «En què imperin la justícia i el Dret, i no la imposició per la força de les armes o per l'amenaça del seu ús», assenyalava.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp