IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Joan Carles decideix assistir a l'aniversari d'Urdangarin i no al de l'àvia de la reina Letícia

Els mitjans de comunicació van obviar l'aniversari de Menchu per prioritzar el viatge del rei a Ginebra

Imagen de la reina Letizia y su abuela Menchu.
Imatge de la reina Letícia i la seva àvia Menchu. | GTRES

L'últim gest del rei Joan Carles ha sorprès tothom perquè va decidir no assistir a la celebració de l'aniversari de l'àvia de la reina Letícia, Menchu Álvarez del Valle, que va complir 90 anys el passat dimarts, 16 de gener. De fet, normalment acostuma a ser un acte noticiable, tot i que en ser dies especials els celebren en la intimitat i allunyats de les càmeres.

Tanmateix, els mitjans de comunicació no han estat tant pel cas perquè hi havia un altre esdeveniment en què centrar l'atenció. Precisament, la celebració ha coincidit amb el viatge del rei Joan Carles a Ginebra, per acompanyar Iñaki Urdangarin en el seu 50è aniversari. A més, també va poder estar amb la seva filla, la Infanta Cristina.

D'altra banda, l'ocasió era ideal per celebrar els aniversaris perquè no hi havia previst cap acte oficial a l'agenda dels reis, encara que la decisió d'anar a una festa o l'altre podria resultar un cop dur per al protagonista.

Menchu, gairebé en l'anonimat

L'àvia de Letícia era molt popular i de gran interès mediàtic, però les coses van canviar d'ençà que va morir la seva néta Erika, l'any 2007. La pèrdua de la germana petita de la reina, va fer que Menchu caigués en l'oblit.

La premsa encara va deixar-la més a l'estacada quan va tenir lloc el judici per alçament de béns que va haver d'afrontar junt amb els seus fills, Jesús i Henar. Va ser l'any 2015, quan va esdevenir la cita judicial en què l'àvia de la reina va quedar absolta.

La vida de l'àvia

Menchu Álvarez del Valle va néixer a Santander l'any 1928 i, en complir setze anys, es va traslladar a Oviedo. Va treballar en diverses emissores, així com 'Radio Asturias', fins a arribar a treballar per la 'Radio Nacional d'Espanya'. Va viure del món radiofònic durant 42 anys i així es va convertir en una de les veus més conegudes i populars del moment.

Més tard, es va casar amb José Luis Ortiz, representant de la firma Olivetti de màquines d'escriure, i va tenir tres fills: Jesús, Henar i Cristina. A més, es va poder jubilar l'any 1990, deixant enrere una llarga trajectòria professional.

 

Instante del reencuentro de la reina Letizia con su abuela paterna, Menchu Álvarez del Valle
Instant del retrobament de la reina Letícia amb la seva àvia paterna, Menchu Álvarez del Valle | El Comercio

 
La seva última aparició

L'última vegada que Menchu va ser vista en un acte públic va ser en la passada edició dels Premis Princesa d'Astúries, al voltant de molta gent que volia presenciar el moment. Per arribar a l'acte va anar amb cotxe des de Ribadesella, però no havia avisat a ningú i ara viu en l'anonimat a la seva finca a La Arquera de Sardeu.


Comentaris

envia el comentari