Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Letizia pren una decisió sobre Elionor de Borbó

Letícia descobreix que la premsa ha publicat l'obscur secret que amagava Elionor

Letícia és conscient que la gent ho sap

Letícia estarà de celebració molt aviat i és que Elionor fa 17 anys el proper 31 d'octubre. Aniversaris que, probablement, puguin passar junts perquè tota la família reial estarà a Oviedo el 28 d'octubre per als premis princesa d'Astúries.

S'espera que la futura reina d'Espanya torni al país a finals d'aquest mes després d'haver estat a la residència de Gal·les des de l'agost passat preparant batxiller.

Encara es desconeixen de manera clara i concisa quins seran els propers passos als estudis de Leonor. Els rumors diuen que podria seguir l'exemple del pare, primer especialitzar-se en formació militar per acabar estudiant la carrera de dret. Però com tot, és una suposició i no hi ha res segur, potser Elionor tingui altres plans a la seva agenda.

Felip, Letícia, Elionor i Sofia durant les vacances
Felip, Letícia, Elionor i Sofia durant les vacances | GTRES

Letícia Ortiz preocupada pels 17 anys de la petita

Letícia és conscient que el temps passa i molt ràpid... Fa poc estava tenint la seva primera filla a la clínica Ruber i ara està a punt de fer 17 anys.

Però com a futura reina, ha de ser molt transparent i propera amb els seus ciutadans... Es pot dir que Elionor ho ha estat? En definitiva, Letícia és conscient que no.

Per ara no es coneix res de la princesa d'Astúries, tot el que se sap són rumors o suposicions. Només sabem que estudia segon de batxillerat a Gal·les i que pronuncia amb molt de compte cada discurs que fa.

Letícia, per contra, és més oberta. Encara el dia de la Hispanitat, després de la desfilada, es va acostar a un grup de periodistes i va confirmar el que molts ja sabien, havia estat diagnosticada amb el neuroma de mortó.

Elionor, en canvi, si ha de contestar alguna cosa a la premsa, ho fa amb diminutius i somrient, com si li fes por sortir del paper de princesa perfecta.

Leonor i Letizia juntes en un acte públic
Elionor i Letícia juntes en un acte públic | GTRES

A la seva edat, el pare era molt més extrovertit i tots els ciutadans coneixien moltes més coses del que seria el futur rei d'Espanya. Tal com recull la periodista i escriptora Pilar Eyre al seu bloc de Lecturas, «feia col·lecció de soldadets de plom, d'encenedors, de monedes, de papallones dissecades. Però el que més li agradava al món era mirar les estrelles amb el telescopi que li va regalar la seva àvia».

Però no només es coneixien les seves aficions, també se sabia de les vacunes, refredats, que participava en comèdies teatrals... Fins i tot als 15 anys, el pare de Elionor va deixar la premsa entrar a la seva habitació per fotografiar la seva habitació. «Una lleonera amb l'emblema dels pirates, una calavera i dues tibies creuades, a la porta».

No es coneix res de la futura reina d'Espanya

Tant se sabia del seu pare que encara sense arribar a ser rei, el periodista José Apezarena va poder escriure una biografia de 800 pàgines de la seva vida, titulada El príncipe .

No obstant, d'Elionor no se'n sap res. Res de les seves sortides, de les seves amigues, amistats, de notes a l'escola... Una cosa amb què es pugui conèixer la personalitat de la futura reina.

Elionor i la infanta Sofia estan molt unides
Elionor i la infanta Sofia estan molt unides | Instagram

I com no se sap res, és molt probable que l'any que li toqui regnar sorprengui a tothom. Tot i això, no arribarà al tron per haver estat una princesa propera amb el seu poble.

Tampoc no se'n coneix res per part dels seus pares. Quan Felip VI tenia 15 anys, la reina Sofia va confessar que l'enviaven a estudiar a l'estranger perquè era «un nen capritxós i mimat». Però ni això se sap d'Elionor per mà dels seus pares.