Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la reina Letícia Ortiz

Letícia, desesperada: surt a la llum el secret que amagava sobre les seves filles

Letizia emmudeix: no n'acaba de donar crèdit

Letícia  s'ha vist sorpresa per una revelació que no s'esperava d'algú que la coneix bastant bé. La reina sempre ha valorat positivament el seu paper com a mare i qui la coneix a la perfecció sap que hi viu abocada. Sobretot perquè té a les mans el futur de la corona i treballa dur per fer d'Elionor una digna successora del seu pare.

Però no només s'esforça per la seva primogènita, sinó també per Sofia que, en menor mesura, segueix la mateixa educació que la seva germana gran. Així ho manifesta Carme Chaparro que és amiga íntima de la reina Letícia i que segueix en contacte amb ella.

Família Reial
La reina Letícia i el seu dur paper com a mare de la futura reina | GTRES

Letícia i el seu treball més dur

La reina Letícia sempre s'ha caracteritzat per la fèrria educació que els brinda a les filles. Al marge que segueixin una bona i equilibrada alimentació lluny de productes processats, hi ha altres aspectes que controla diàriament. És conscient de l'expectació que aixequen les dos fillles, especialment Elionor, designada com la nova successora al tron.

Per a ella és fonamental que transmetin una imatge exemplar molt lluny de la projectada pels seus cosins Froilán i Victoria Federica. Per no parlar de la de l'emèrit, que va provocar un declivi evident a la percepció de la institució.

Carme Chaparro va coincidir amb Letícia en la seva època com a periodista i, avui dia, segueixen mantenint el contacte. La presentadora la descriu com una dona «propera, estupenda i sense pèls a la llengua». Sobretot destaca el seu caràcter «amigable» i el seu intent de «fer una vida normal, dins del que cal».

La reina Letícia, l'emèrita Sofia, la princesa Elionor i la infanta Sofia durant les vacances a Mallorca
La reina Letícia s'implica completament en l'educació de les seves filles | Europa Press

No obstant, Chaparro posa en relleu com resulta de complicat per a la reina portar a l'esquena el futur de la corona. «És una tasca molt dura», va explicar en la presentació del seu últim llibre No decepciones al padre. «Si com a mare ja pateixes educant els teus fills, fer-ho per a un càrrec així ha de ser esgotador mentalment», afegeix la Carme.

La periodista confessa que tant ella com Felip VI són uns lectors fidels a les seves novel·les i que les reben tan bon punt surten a la venda. «Els els envio a ella i al rei, tots els llibres els arriben i aquest també els hi enviaré», revelava l'amiga de la reina Letícia.

Letícia sap que no és el que la seva filla volia

Letícia és conscient que els 17 anys d'Elionor no tenen res a veure amb els de la resta de les noies de la seva edat. Tampoc amb allò que ella mateixa va viure quan era una adolescent. Però entén que és la seva obligació inculcar-li una manera de vida que potser ella no hauria triat.

Elionor i Letícia
La reina Letícia treballa dur per fer de Leonor una bona successora | GTRES

«El fet de no tenir aquesta llibertat i tenir tanta responsabilitat ha de ser molt dur, jo no ho voldria», ha manifestat Chaparro. Atesa la seva posició, la primogènita dels reis no té capacitat pròpia d'elecció i el futur ja està escrit.

Per més que a la reina no li agradi, s'haurà de formar militarment, educació que rebrà l'any que ve com va avançar el seu pare. Tan conscient és la monarca dels passos que ha de seguir en la seva educació acadèmica que va ser contundent sobre el que ha d'estudiar.

«El que vol no, el que deu», va respondre Letícia quan va ser preguntada sobre què volia estudiar Elionor. Un exemple clar de com es pren seriosament el seu paper com a mare de la futura reina d'Espanya.

En un segon pla queda Sofia, la filla petita de la reina Letícia, que encara continua estudiant a Espanya. Sobre ella es desconeix quin rumb prendran els seus estudis, però és clar que seguirà una trajectòria definida com a infanta.