Foto de la reina Letícia.

Letícia, enxampada desobeint les normes que ella mateixa va imposar a casa

El darrer gest de Letícia no ha agradat als alemanys

El viatge oficial de Letícia i Felip VI a Alemanya continua donant de què parlar. Aquesta vegada no han estat els vestits de la reina els que han creat la darrera polèmica, sinó un simple gest que ella ha tingut que altres qualifiquen de «lleig».

Letícia ja té molt arrelat el seu paper de reina, sap com s'ha de vestir o comportar fora de casa. Tot i això, sempre ha demostrat ser una dona fidel als seus principis i hi ha alguns gestos que no fa atès que van en contra dels seus ideals, encara que aquests siguin criticats.

Imatge dels reis Felip VI i Letícia durant la seva visita a Alemanya
La reina Letícia al costat del rei Felip durant l'acte oficial a Alemanya | GTRES

L'últim gest de Letícia en el viatge a Alemanya

S'ha parlat molt aquests dies sobre el viatge dels reis al país europeu. La premsa alemanya se'n feia ressò i comentava cadascun dels gestos i vestits de la reina espanyola. Van celebrar el vestit llarg vermell amb capa que va escollir per al sopar de gala, però també van criticar el look de jaqueta i faldilla de cuir que es va posar per a la inauguració de la fira del llibre de Frankfurt.

Quan Letícia va assistir del braç del seu marit al funeral d'Elisabet II al Regne Unit, també hi va haver un gest que va molestar els anglesos. No es va senyar quan va passar al costat del fèretre, cosa que sí que va fer Felip VI

Ara, un gest semblant ha ofès els alemanys. Amb el president d'Alemanya present, Frank-Walter Steinmeier, i la seva dona, Letícia els va rebutjar la beguda que ells van oferir en son de pau. Els amfitrions van preparar un brindis en què també hi havia la premsa i, molt pendents de Letícia, van repartir les copes de xampany i la reina va brindar, va aixecar la copa a l'altura dels ulls i se la va acostar als llavis, tal com diu el reglament. No obstant això, no va fer ni un petit glop.

Foto de la reina Letícia amb el president d'Alemanya
Letícia, brindant en un acte oficial | GTRES

No és la primera vegada que ho fa, de fet, per altres vegades, es coneix que Letícia detesta l'alcohol. Tant fins al punt de rebutjar un glop en un viatge oficial, amb els presidents del país i amb tota la premsa alerta mentre jutjaven cadascun dels moviments de Letícia Ortiz.

Letícia ja és a Espanya

El rei Felip VI i Letícia Ortiz ja han tornat del seu viatge oficial per terres alemanyes. El proper acte rellevant i públic seran els premis Princesa d'Astúries que lliurarà Elionor a finals d'octubre. Tota la família, inclosa la reina Sofia, viatjaran fins a Astúries per gaudir, una edició més, d'aquests premis. També aprofitaran per passar uns dies pel Principat i per celebrar l'aniversari d'Elionor, que farà 17 anys.

Sens dubte, un esperat viatge en família des que la princesa se'n va anar a l'agost a començar segon de batxillerat en un internat de Gal·les.

S'està parlant molt també de les picabaralles entre les dues germanes, infanta i princesa, atès que Sofia ha adoptat moltes de les funcions de la seva germana. De fet, s'esperava que Elionor de Borbó aparegués a la desfilada del dia de la Hispanitat el 12 d'octubre passat. En el seu lloc, va ser la infanta Sofia i, una vegada a la tribuna reial, es va asseure a la dreta del rei, lloc que sol ocupar la futura hereva al tron.

Caldrà esperar a finals d'aquest mes per veure quins seran els propers gestos jutjats de la reina. Així com la relació que hi ha entre les dues germanes després de conèixer-se tot allò que la infanta ha fet.