IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Letícia, obligada a sortir per primera vegada de casa en plena pandèmia

La reina i Felip VI han visitat les instal·lacions de l'Agència de Seguretat i Emergències del 112 de Madrid

La reina i Felip VI han realitzat junts la primera sortida de Zarzuela des del decret d'estat alarma | Twitter Casa Reial

Des de l'inici de la crisi del coronavirus hem pogut veure la reina Letícia treballar telemàticament des del seu despatx a la Zarzuela.

Fins al dia d'avui estàvem acostumats a veure la monarca mantenir videoconferències diàries amb diversos agents socials per conèixer l'abast de la pandèmia a casa nostra. Una actitud de confinament total que havia estat criticada per alguns ciutadans i fins i tot alguns mitjans de comunicació.

Va ser el cas de la revista 'Más y más' que recentment va fer pública la disconformitat pel rol de la reina durant la crisi sanitària. «El seu paper no convenç» va ser el titular de portada, que també va establir la comparació entre l'activitat de Letícia limitada als despatxos i la d'altres reines europees, com Matilde de Bèlgica i Màxima d'Holanda, ocupant papers més actius a peu de carrer.

Primera sortida de la reina Letícia

Segons sembla, la Casa Reial va deixar veure aquesta manca d'implicació de la reina a les activitats fora de Zarzuela i avui mateix ha publicat a través de les seves xarxes socials la primera sortida de Letícia des que va esclatar la pandèmia a casa nostra.

Aquest dilluns en companyia de Felip VI, la parella reial va visitar les instal·lacions de l'Agència de Seguretat i Emergències del 112 a Madrid. L'objectiu de la visita era valorar i reconèixer la tasca dels operadors del 112 en la gestió del coronavirus.

Els reis van presidir la reunió diària que celebra l'operatiu del 112 a la Comunitat de Madrid en companyia de la presidenta de la Comunitat de MadridIsabel Díaz-Ayuso, i el ministre de l'InteriorFernando Grande Marlaska.

A més de la reunió i posterior roda de premsa, els monarques van recórrer la sala del 112 on van observar la tasca dels operadors d'aquesta agència: Guàrdia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil, Servei d'Urgències Mèdiques de Madrid-SUMMA, SAMUR-Protecció Civil, Agents ForestalsCos de Bombers de la Comunitat de Madrid.

Amb guants i mascaretes

Com era d'esperar en una sortida de tals dimensions, tant Letícia com Felip VI portaven les mascaretes i els guants de làtex recomanats pel govern. D'aquesta manera, és la primera vegada que veiem Letícia amb la mascareta recomanada per evitar l'expansió de virus, un material de protecció que ha utilitzat Felip en les seves anteriors visites fora de Zarzuela.

Aquest ha estat el primer acte fora de Zarzuela de la reina des de l'11 de març, quan va viatjar al costat del rei a París per a un dinar en què van ser convidats pel president francès, Emmanuel Macron, i la seva dona. Però, a més, suposa el primer acte en conjunt que realitzen els reis fora dels despatxos després de la declaració de l'estat d'alarma.


Comentaris

envia el comentari