Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

L'Audiència Nacional es declara competent per a jutjar Trapero per rebel·lió

URGENT

Un mort en un accident a la C-51

Letícia ha decidit assistir a l’homenatge dels atemptats del 17-A

Després de rebre moltes crítiques l’any passat per no acudir als actes commemoratius que van tenir lloc els dies posteriors als atacs, sembla que la monarca ha volgut rectificar i exigeix el lloc que li correspon
Dirigents de l'estat encapçalant l'homenatge a les víctimes dels atemptats | CatalunyaDiari.cat

 

Sembla que la reina Letícia no és capaç de passar més d’una setmana sense ser notícia a tots els mitjans. No sabem si és casualitat o si ho fa expressament, però el cas és que la monarca és tota una experta en protagonitzar tot tipus d’escàndols i polèmiques.

 

Si bé és veritat que la seva presència a Catalunya és força escassa -i que, quan ve, la gent no té preparada la recepció que li agradaria-, durant l’any passat va ser una de les figures absents més destacades en els actes commemoratius dels atemptats del 17-A.

 

Letícia, la gran absent durant els actes commemoratius posteriors als atemptats

Amb tot, durant la manifestació de suport a les víctimes que va tenir lloc al centre de Barcelona el dia 18 d’agost, sí que vam poder veure a  Felip VI, així com a membres representatius dels governs català i espanyol.

 

Però la muller del rei no va trepitjar la capital catalana fins a l'endemà, quan es va dedicar a visitar els ferits -amb la comentada i polèmica presència de diversos fotògrafs- i a desplaçar-se fins al mosaic de Miró a la Rambla, lloc escollit per dur a terme les ofrenes a les víctimes.

 

La reina Letícia, amb el menor del Vendrell, a l'Hospital del Mar. | Casa de S.M. El Rey

 

 

Per què la reina Letícia no va assistir el dia abans a la capital catalana amb el seu marit? No estava de vacances, i tampoc tenia cap acte oficial ni privat. Sembla que la resposta ens remunta fins a la pròpia Zarzuela, des d’on van publicar un tuit que deixava entreveure que el rei era Felip, i que Letícia tenia només un simple paper de consort.

 

 

Un canvi d’opinió reial rodejat d’incògnites

Però aquest any alguna cosa ha canviat, i sembla que la pròpia monarca hauria pres la decisió d’assistir als actes d’homenatge que tindran lloc el propvinent 17 d’agost a Plaça Catalunya. Almenys, així ho ha filtrat ella mateixa al diari ‘La Razón’, un mitjà afí a la monarquia que ha ficat un èmfasi especial en deixar clar que la decisió «surt d’ella».

 

Potser és pel gran volum de crítiques que va rebre l’any passat en decidir mantenir-se al marge. Qui sap si realment el seu anhel de protagonisme va encara més enllà de la imaginació de ningú. El fet és que, en el primer aniversari del fatídic 17-A, el rei Felip VI no haurà d’aguantar el tràngol sol: allí estarà la seva muller per donar-li suport. 

 

El rei, Mariano Rajoy i Carles Puigdemont | Twitter (@CasaReal)