Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letícia

Letícia, de pedra en assabentar-se de la cita secreta del rei Felip a Madrid

A la reina no li ha agradat el que ha fet el seu marit

Letícia està molt molesta amb els futurs moviments que es produiran a la Zarzuela. Si res no es torça, està previst que el cap de setmana que ve l'emèrit torni a Espanya. Un dels plans que té és participar en un acte a Sanxenxo, però també té pensat reunir-se amb Felip.

Això últim és una cosa que la reina ha intentat evitar per tots els mitjans. Vol mantenir com més lluny millor  el seu sogre, amb qui té una relació tensa des de fa temps. Sap que qualsevol tipus d'acostament amb ell és perjudicial per a la Corona.

Els últims escàndols que ha protagonitzat Joan Carles no han agradat gens a Letícia. En certa manera, el va obligar a anar-se'n als Emirats Àrabs, i ara tenen intenció de tancar-li les portes de casa seva.

Més d'una vegada, el marit de Sofia ha comunicat a la Zarzuela que té intenció de tornar a Espanya, però sempre li han negat aquesta possibilitat. Des de l'agost de 2020, que és quan va marxar, no se l'ha tornat a veure al nostre país.

Ahir al matí, el periodista Fernando Ónega va revelar a Onda Cero que la data de tornada serà el 21 de maig. Pel que sembla, la Casa del Rei havia deixat anar la possibilitat que l'emèrit ho hagi acordat així amb el seu fill. I és que cada vegada falta menys per al suposat retorn de l'emèrit.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia ho controla tot | Catalunya Diari

Aquest cap de setmana, el mateix Felip es va desplaçar a Abu Dhabi, on viu el seu pare, per a donar el condol a la família del cap d'estat dels Emirats Àrabs, Jalifa bin Zayed al-Nahyan. Va ser un viatge llampec de només unes hores.

En certa manera, el marit de Letícia va fer tot el possible per no allargar en excés l'estada allà. Principalment per no retrobar-se amb l'emèrit. En qualsevol cas, sí que se sap que fa uns dies van parlar per telèfon.

Van quedar per a més endavant, per a veure's a Madrid. Possiblement en qüestió de dies. Hi ha molts assumptes pendents entre ells.

La intenció de Joan Carles és tornar a Espanya amb certa regularitat, però mantindria la residència a Abu Dhabi. En el marc d'aquesta primera escapada, està previst que pare i fill es retrobin. En qualsevol cas, no hi ha data exacta de la reunió.

Com és habitual a la Zarzuela, serà acte privat. SI es dona a conèixer, es farà al cap d'un temps, perquè no es doni peu a comentaris i especulacions.

Fotomuntatge de les cares de la reina Letícia i el rei Joan Carles
La reina no vol saber res de Joan Carles | Catalunya Diari

De moment, la primera parada de l'emèrit serà a Sanxenxo. Té previst arribar a terres gallegues divendres o dissabte, on participaria en un esdeveniment organitzat pel club de vela del municipi esmentat. Després d'això, sembla que té intenció de desplaçar-se a la Zarzuela per a reunir-se amb el rei.

Letícia ha aconseguit allunyar-lo un parell d'anys

La reina ha estat una de les persones més crítiques amb Joan Carles. Des del primer moment li va tancar les portes de casa seva. Fins i tot va proposar que marxés del país en vista de totes les polèmiques que l'estaven esquitxant.

El seu sogre va marxar a Abu Dhabi l'agost del 2020, i des de llavors Felip i ella no l'han anat a veure mai. Només hi han anat les infantes Elena i Cristina i els seus fills, com es va poder comprovar per Setmana Santa.

A la reunió que tindrà lloc a la Zarzuela s'establiran les bases sobre el paper que exercirà l'emèrit. També abordaran tots els detalls sobre la residència on s'instal·larà a Espanya i els viatges que farà a partir d'ara.

En qualsevol cas, Joan Carles ja sap que Letícia no el vol a la Zarzuela, així que li hauran de buscar una altra casa. Lluny d'ells, si pot ser,