Letícia viu un dels seus pitjors dies de l'any en plena quarantena

En un dia com avui, fa 15 anys, va morir un familiar seu molt proper

El príncep Felip i la princesa Letícia arribant al funeral d’Erika Ortiz, la germana de l’actual reina (8-02-2007)
Els reis d'Espanya, Felip i Letícia  | Catalunya Diari

Aquest dilluns 30 de març no és un dilluns més per a la reina Letícia. Es compleixen 15 anys de la mort de José Luis Ortiz, avi patern de la reina i marit de María del Carmen Álvarez del Valle. Una data marcada per a l'àvia de Letícia, que viu sola a Sardéu, un poble prop de Ribadesella (Astúries). En aquesta casa va morir José Luis, el que va ser el seu marit i on van viure junts més de 10 anys.

José Luis Ortiz Velasco va morir als 82 anys a causa d'una malaltia pulmonar. La notícia va tenir lloc poc temps després del casament de la seva néta Leticía amb Felip VI. El rei va arribar a visitar-lo en algunes ocasions amb la seva dona, especialment els caps de setmana propers a la seva mort, a causa de l'agreujament del seu estat de salut.

La seva àvia pertany a un grup de risc

Als seus 92 anys, Menchu ​​Álvarez recordarà el seu marit des del seu petit poble asturià, on viu de manera independent. De vegades, això provoca la preocupació de la seva néta, la reina Letícia, com en aquest període de confinament que estem vivint per culpa del coronavirus. Menchu ​​forma part del grup d'alt risc davant la Covid-19.

La reina mantenia una relació molt estreta amb el seu avi, ja que amb tots dos va passar moltes èpoques de la seva infància. A més, Letícia va estar a la banda de José Luis Ortiz en els seus dies més durs. Van ser nombrosos els caps de setmana que va viatjar amb Felip fins Sardéu per gaudir d'un dels seus referents en la seva vida. L'any 2004, en la seva primera visita al Principat d'Astúries després de la petició de mà de Felip VI, la consort va resar davant la Mare de Déu de Covadonga per la salut del seu avi José Luis, que acabava de ser operat. «He resat pel meu avi. Per els meus avis», va dir la reina al sortir de l'santuari.

  


Comentaris

envia el comentari