IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

L'explicació del Santander pel «cop de comissió» del Compte 123 no satisfà els seus clients

L'entitat assegura que amb un saldo de 15.000 euros, les bonificacions dels rebuts i les noves taxes s'aconsegueix la millor rendibilitat del mercat

Ana Botín | Economía Digital

Fa poc que els clients del Santander han descobert que de cara al mes de febrer han d'estar preparats per afrontar el pagament de les comissions pel pack de tres targetes que ara estaran obligats a contractar. Fins ara, els clients del Compte 123 pagaven una comissió de tres euros mensuals en concepte de manteniment en cas d'optar per una targeta de dèbit. Però per si això no fos suficient, ara l'entitat d'Ana Botín té previst, segons informa El Confidencial Digital, cobrar una comissió de sis euros al mes pel pack de tres targetes que els clients del Compte 123 hauran de contractar sí o sí, així com els clients que disposin del Compte Dia a Dia o del Compte Clàssic.

Vers aquesta situació i veient l'ofensiva de la resta d'entitats per captar els clients descontents amb el Santander, el banc ha decidit tirar pel camí de la pedagogia i utilitzar els directors de sucursal per explicar als seus clients els beneficis del seu producte estrella, que afirmen que segueix sent el millor compte del mercat. Segons exposa el diari econòmic, els directors expliquen als seus clients que per treure el màxim partit al Compte 123 han de mantindre un saldo igual o superior a 15.000 euros, a més de complir amb la resta de requisits perquè es remuneri i cobrar els interessos nets de cada mes, pel que caldria sumar la devolució de rebuts i restar les noves comissions.


Comentaris

envia el comentari