IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'exposició dedicada a Franco al Born va costar gairebé 185.000 euros

El govern d'Ada Colau ha fet públic el que va costar la polèmica mostra després d'una pregunta de Convergència i Unió

L'estàtua de Franco, amb la bandera gai pintada | Twitter

L'Ajuntament de Barcelona ha fet públic el cost que va suposar l'exposició dedicada a Franco que es va instal·lar al Born Centre de Cultura i Memòria: 183.697,77 euros. Aquesta és la quantitat que el govern d'Ada Colau ha facilitat al grup municipal de Convergència i Unió, després que aquest ho consultés formalment.

Segons explica La Vanguardia, la suma inclou partides molt diverses, des de quatre pòlisses d'assegurança per a les principals escultures fins a les banderoles dels fanals, el muntatge i desmuntatge de panells, la seguretat, la traducció de textos o els drets d'imatge. De les 32 contractacions que va generar l'activitat, 23 són adjudicacions directes, quatre són fruit de convenis, quatre més es van licitar mitjançant la publicació del perfil de contractant i una es va adjudicar per procediment obert, escollint la millor proposta econòmica.

La partida que va acaparar més despesa, lògicament, va ser la de producció: 100.723,28 euros, que inclou tasques com el disseny i materialització de l'exhibició per 40.117,55 euros. El muntatge dels elements narratius a la plaça i a l'interior del centre cultural, va costar gairebé 20.000 euros. La conceptualització de la mostra va suposar un cost de 10.048,44 euros i el projecte museogràfic i l'adreça d'obra van costar 19.602 euros més. La xifra segueix augmentant amb la retirada del decapitat Franco ecuestre de Josep Viladomat a causa dels continus atacs que rebia o la redacció, disseny i correcció del fullet de mà, entre altres qüestions.


Comentaris

envia el comentari