INVITACIÓ OFICIAL:

✨ T'agrada la informació del cor, els famosos i la televisió? Aquest grup de Facebook, t'encantarà! CLICA AQUÍ I APUNTAT-HI!

L'Hospital de Vall d'Hebron, pioner en tecnologia de neurocirurgia

Aquesta nova tecnologia ajudarà 1.400 pacients anuals
L'Hospital de la Vall d'Hebron és el primer de l'Estat que té aquesta tecnologia que beneficiarà 1.400 persones cada any. | Cedida

 

L'Hospital de la Vall d'Hebron és el primer de tot l'Estat que ha obtingut una nova infraestructura per millorar la comoditat i la seguretat de les operacions quirúrgiques al cervell, és a dir, la neurocirurgia. Les dues eines, un neuronavegador i un ecògraf digital, poden unir-se, i la seva utilitat és que permeten als cirurgians un control més gran de les intervencions intracranials i veure a temps real la seva evolució i comparar-la amb la situació inicial del pacient. És molt útil en totes les operacions cerebrals, perquè aquesta zona és més delicada a l'hora d'operar que la resta i fa la feina dels metges més segura i còmoda, a més d'ajudar a la rehabilitació del pacient.

Més de 1.400 persones podran beneficiar-se cada any d'aquesta nova incorporació, desenvolupada per les empreses BKMedical i Brainlab. Aquesta tecnologia és útil per a moltes malalties, com declara Marta Cicuéndez, adjunta del Servei de Neurologia, a 'El Periódico': «Es pot utilitzar per a qualsevol intervenció quirúrgica en què necessitis trobar alguna cosa dins del cervell. Nosaltres estem especialitzats en oncologia i ho fem sobretot per a tumors, però els de Cirurgia Vascular també ho fan servir per aneurismes o hematomes».

 

Respecte al funcionament del neuronavegador i l'ecògraf digital, es tracta d'una integració digital que permet enviar per xarxa, des de l'ecògraf fins al navegador, imatges digitals de més qualitat i informació a temps real. D'aquesta manera, els metges podran veure l'evolució de la intervenció i comprovar que la planificació que segueixen és la correcta. Fran Martínez Ricarte, adjunt del Servei de Neurologia, explica que per a ells és una millora tecnològica: «Abans extirpàvem tumors sense aquests aparells i ho fèiem bé, però ara tenim molta més seguretat. Crec que em costaria tornar al sistema antic».Comentaris

envia el comentari