IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

L'hospital Dos de Maig de Barcelona intenta cobrar la visita d'urgència a un pacient que havia caigut a la dutxa

La PASUCat, organització que defensa l'accés universal a la sanitat a Catalunya, ja ha detectat quatre casos més de presumpte cobrament irregular a persones sense documentació

L'home va decidir anar a les urgències de l'Hospital Dos de Maig després del seu incident. | Cedida

El passat 29 de gener, el marit de la Julia va caure a la dutxa i va decidir anar a les urgències de l'hospital públic Dos de Maig de Barcelona pel fort mal de cap i les nàusees constants que tenia. Com explica la dona a 'Crónica Global': «El meu marit va caure a la dutxa el 29 de gener. Com que vivim a prop del Dos de Maig, va acudir a urgències amb un fort dolor al cap, inflament al braç i nàusees». El pacient, de 50 anys, va esperar a la sala d'espera fins que, el metge que el va atendre, li va demanar la targeta sanitària. L'home no tenia els papers necessaris en regla i, aleshores, el facultatiu li va demanar 120 euros per la visita.

Davant d'aquest intent de cobrament irregular, com explica la Julia, l'home «no va acceptar. Com que no sabia què fer, es va quedar a la sala d'espera. Va ser allà sense que ningú l'antengués i amb forts marejos i vòmits. Al final em va trucar i vaig anar a ajudar-lo». La dona, en arribar al centre mèdic, va avisar a un doctor que ja coneixia. El metge els va suggerir que emplenessin un dels formularis que tenia el centre per a les persones sense recursos. «Així ho vam fer. Vam aconseguir la visita. Això sí, sense radiografia del cap ni anàlisi de sang. El doctor es va prescriure analgèsics i ens va deixar marxar», explica indignada.

Després d'aquesta desagradable experiència, el matrimoni va decidir denunciar el cas a la PASUCat, la plataforma que s'assegura de garantir l'accés universal a la sanitat a Catalunya. En una setmana, l'entitat mèdica va alertar de quatre casos més de presumpta facturació il·legal als immigrants en centres sanitaris a Catalunya. Per la seva part, la Conselleria de Salut ha atribuït aquests episodis a «errors humans».


Comentaris

envia el comentari