IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Hospital MútuaTerrassa impulsa una eina que defineix el pronòstic del càncer de pulmó

El nou descobriment ja s'ha posat en marxa en hospitals de tot el món

El cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, Ramon Rami, ha desenvolupat una nova guia --'TNM Staging Manual' classificació de Tumor, Ganglis i Metàstasi-- per definir el pronòstic del càncer de pulmó. L'objectiu de l'eina és millorar la classificació de l'extensió anatòmica d'aquesta malaltia, afinar el diagnòstic i ajudar a estratificar els tumors en els futurs assajos clínics, i ja s'està utilitzant en hospitals de tot el món des del passat 1 de gener, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

Rami l'ha presentat en el marc de les sessions plenàries de la XVII Conferència Mundial de Càncer de Pulmó, celebrada fa poc a Viena i que va comptar amb la participació de més de 8.000 professionals de més d'un centenar de països. Les innovacions introduïdes en aquesta vuitena edició de la guia estan basades en anàlisis realitzades a més de 70.000 pacients amb aquest tipologia de càncer de cèl·lula no petita i a 6.100 de cèl·lula petita.

En aquest sentit, la mida del tumor és un factor de pronòstic molt més rellevant que el que s'establia en edicions anteriors de la guia, i a més la nova eina inclou que el mesurament del tumor ha de realitzar-se de manera meticulosa i requereix més atenció en la determinació de la malaltia ganglionar, la recerca de metàstasi i l'ús del criteri clínic per recomanar el tractament.


Comentaris

envia el comentari