IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Hospitalet i el Prat de Llobregat fan una valoració «molt positiva» del primer any de funcionament de l'L9 Sud

Destaquen que ha millorat els desplaçaments interiors a les dues ciutats i pronostiquen un increment exponencial d'usuaris quan entri en funcionament el tram central

L'Hospitalet i el Prat de Llobregat fan una valoració «molt positiva» del primer any de funcionament de l'L9 Sud del metro. | Josep Ramon Torné

Tot i que en el seu primer any de funcionament l'L9 Sud ha registrat un terç menys dels usuaris previstos, des de l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat, les dues ciutats per on passa la línia junt amb Barcelona, s'ha fet una valoració «molt positiva» de la seva posada en marxa.

Pel que fa a l'Hospitalet, l'alcaldessa, Núria Marín, ha destacat que la nova línia de metro «ha millorat la mobilitat entre els barris del nord i del sud de la ciutat» i ha assegurat que quan entri en funcionament el tram central i l'enllaç amb la Zona Franca a través de l'L10, les «dues assignatures pendents», el nombre d'usuaris creixerà exponencialment.

Des del Prat de Llobregat, el tinent d’alcalde de Mobilitat i Promoció de la Ciutat, Sergi Alegre, ha destacat que malgrat que fins el moment l'L9 no ha suposat «una revolució», sí que ha millorat substancialment la mobilitat al municipi. Aquí, ha recordat que el Prat és el municipi de l'àrea metropolitana on més veïns treballen a la mateixa ciutat i que la nova línia de metro ha facilitat molts desplaçaments interiors a l'aeroport, Mercabarna o el Parc de Negocis Mas Blau, per exemple.

Segons dades facilitades per TMB, unes 50.000 persones han utilitzat de mitjana l'L9 Sud en els primers dotze mesos de funcionament de la línia, una xifra que queda lluny de les 75.000 que es preveien inicialment en dies feines.

Amb tot, la sensació entre els veïns i veïnes de l'Hospitalet i el Prat de Llobregat és que la nova línia de metro els suposa una millora considerable en els seus desplaçaments. A l'estació del Prat Estació, per exemple, una de les set parades amb què compta el municipi —tenint les dues de l'aeroport del Prat—, l'afluència d'usuaris aquest dilluns als volts del migdia era mínima.

Un d'ells, Jean Pierre, veí de l'Hospitalet que treballa en el manteniment de la mateixa estació, assegura que a primera hora del matí i a la tarda el nombre de passatgers és notable i que en el seu cas la posada en marxa de l'L9 «li ha millorat la vida» perquè arriba a la feina en menys d'un quart d'hora quan abans en trigava més de mitja.

També en fa una valoració positiva l'Olga, veïna del Prat de Llobregat que treballa a l'aeroport, i que amb la nova línia arriba a la feina en un quart d'hora, la meitat que abans amb autobús. «El meu trajecte s'ha escurçat i guanyo temps lliure», destaca.

Pel tinent d’alcalde de Mobilitat i Promoció de la Ciutat a l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Sergi Alegre, la posada en marxa de l'L9 «ha estat positiva en tots els aspectes». Reconeix que el nombre d'usuaris és inferior al previst, però recorda també que les noves línies de metro triguen entre un any i mig i dos anys en funcionar a ple rendiment i s'ha mostrat convençut que «de mica en mica s'anirà consolidant».

A més, assegura, en una ciutat com el Prat on molts dels seus veïns treballen al mateix municipi, la nova línia de metro ha facilitat molt els desplaçaments interns a centres de treball com són Mercabarna, l'aeroport o els polígons industrials des del centre del municipi.

També es mostra satisfeta l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. Tot i que la ciutat ja estava molt ben connectada en metro, assenyala que l'L9 ha millorat molt els desplaçament entre els barris del nord i del sud de la ciutat i servirà per acostar equipaments com el nou centre esportiu del Gornal als veïns d'altres barris del municipi, per exemple.

Sobre el fet que l'L9 no sigui encara el mitjà de referència per arribar a l'aeroport del Prat, Marín ha recordat que «qualsevol ciutat important del món té una línia de metro per arribar a l'aeroport» i que si actualment encara és menys utilitzada que l'autobús, el tren o el taxi és perquè molts usuaris encara no coneixen la línia. «Era una assignatura pendent que tenia la gran Barcelona», ha reblat l'alcaldessa. Marín també deixa clar que fins que no entri en funcionament el tronc central de l'L9 i l'enllaç amb la Zona França amb l'L10 no es podrà fer «un balanç real» de l'impacte de la nova línia de metro.


Comentaris

envia el comentari