IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Hospitalet va acollir nazis després de finalitzar la Segona Guerra Mundial

Un document desclassificat dels serveis secrets dels Estats Units revela la presència de nazis a la ciutat que pretenien desestabilitzar la situació política europea i preparar-se per una futura guerra biològica

L'Hospitalet va acollir nazis després de finalitzar la Segona Guerra Mundial | Bundesarchiv

Un informe desclassificat dels serveis d'espionatge dels Estats Units d'Amèrica revela que L'Hospitalet de Llobregat va ser una de les ciutats que va acollir nazis després de finalitzar la Segona Guerra Mundial, segons informa La Vanguardia.

El passat mes de gener Televisió L'H va donar a conèixer un document del 1946 realitzat per espies estatunidencs destinats a Espanya que cita una xarxa de ciutadans alemanys vinculats al nazisme que vivien a l'Hospitalet. Una d'aquestes persones, Elisa Turner, utilitzava diferents identitats i va viure a una finca anomenada Villa Mercedes. Actualment no hi ha indicis sobre la situació històrica d'aquest edifici a la ciutat.

Segons el text, els objectius dels nazis establerts a l'Hospitalet eren intentar desestabilitzar la situació política a Europa, en plena postguerra, i preparar-se per una futura guerra bacteriològica. Els informadors nord-americans afirmaven que aquest grup disposava d'un laboratori al barri d'Horta, a Barcelona, per tal d'estar preparats davant la possibilitat d'un conflicte biològic.


Comentaris

envia el comentari