L'hotel Abraj Kudai serà el més gran del món

Disposarà de 10.000 habitacions i se situarà a La Meca, a dos quilòmetres del Masjid al-Haram, la mesquita més gran del món

 

Una extensió d'1,4 milions de metres quadrats, 12 torres en forma de fortalesa de 45 pisos, 70 restaurants, 10.000 habitacions, 4 heliports, un centre de convencions, un saló de ball de luxe, un centre comercial i, a més, una cúpula gegant: així serà l'hotel més gran del món.

Imatge aéria virtual de l'Abraj Kudai. | Cedida.

L'Abraj Kudai s'està construint a Aràbia Saudita, concretament a La Meca, molt prop de la mesquita sagrada Masjid al-Haram. Està dissenyat per la signatura arquitectònica de Donar Al-Handasah i tindrà un estil palatí típic de la regió, però amb la tecnologia més capdavantera capaç de fer oblidar el desert més enllà de les finestres. Estarà format per dotze torres: deu d'elles estaran pensades com a hotels de quatre estrelles, les altres dues seran de cinc estrelles i estaran reservades per a clients especials. A més, aposta per tenir diverses àrees amb servei «sis estrelles», una classificació mai vista. Cal destacar també que cinc dels pisos de l'hotel estaran reservats per a l'ús exclusiu de la família real saudita.

Imatge virtual de l'Abraj Kudai. | Cedida.

El cost estimat ha passat d'uns 3.133 milions d'euros inicials a 4.028 milions, íntegrament finançats pel Ministeri de Finances saudita. L'hotel Abraj Kudai superarà àmpliament l'hotel més gran del moment, el MGM Grand Hotel de Las Vegas, amb 6.198 habitacions. La seva data de finalització està prevista per l'any 2018.

Imatge aéria virtual de l'Abraj Kudai. | Cedida.