Li retornen els diners a una dona de Vigo que va ser multada per no portar el DNI

L'agent assegura que la dona es va negar a presentar el DNI

Document Nacional d'Identitat | Archivo

El document nacional d'identitat és un element necessari sota qualsevol circumstància, i no portar-lo quan el demana un agent de seguretat pot comportar problemes. Encara que un cas en la localitat de Nigrán, a Galícia, pot revertir aquesta situació. No és freqüent que això succeeixi perquè els agents no acostumen a demanar el DNI, però una dona va ser sancionada amb una multa de 1.000 euros per ser a la via pública sense el document identificador. Però, posteriorment, l'afectada va presentar una demanda al jutjat del contenciós administratiu número 1 de Vigo, que va acabar per donar-li la raó i condemnant l'Estat a retornar-li l'import de la sanció.

L'escrit policial assenyala que l'agent local es va personar al centre cultural A Camoesa a causa de les queixes d'alguns veïns per l'alt volum de la música, i quan l'agent va requerir la identitat de l'organitzadora de l'esdeveniment —una festa de moters— la dona va ser imputada per «una negativa reiterada a identificar-se davant els requeriments». Segons 'La Voz de Galicia' diversos testimonis van assegurar que aquesta negativa no es va produir, i que l'afectada va enviar unes amigues a casa per buscar el document, per la qual cosa el jutge va declarar «l'existència d'un dubte raonable sobre una resistència de la demandant a ser identificada».

Aquest cas significa un important precedent perquè al final la dona va ser absolta per falta de proves i el jutge obliga l'Estat a retornar els 1.000 euros a l'afectada més el pagament dels costos del judici. Per tant, es pot concloure que el DNI és un document que hem de portar sempre a sobre encara que no és imprescindible per a la identificació d'una persona, sempre que es pugui dur a terme per altres vies.


Comentaris

envia el comentari