IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Lidl retira uns amplificadors de so del mercat després d'una denúncia de Facua

La venda de l'exemplar en qüestió ha reportat diverses crítiques a la cadena

Imagen de los falsos audífonos.
Imatge dels falsos audiòfons | Lidl
 

Polèmica amb els supermercats Lidl. La firma alemanya s'ha vist obligada a retirar de la venda uns amplificadors de so que s'havien posat al mercat de forma irregular. De fet, el producte es venia com uns audiòfons per a gent amb problemes auditius, però les autoritats sanitàries n'han desaconsellat la compra en tractar-se d'uns amplificadors de so.

Els supermercats, així mateix, venien el producte de 'Vitalcontrol' com un «audiòfon ideal per a persones amb problemes auditius». En aquest context, l'organització FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat la mala pràctica de la cadena de supermercats davant l'Agència Catalana del Consum al·legant que es tractava d'un cas de publicitat enganyosa

Una «estafa» pels clients

«Tot i que la tecnologia i l'aparença d'alguns aparells amplificadors siguin similars a les d'un audiòfon, el cert és que només aquests últims estan dissenyats i indicats per compensar les deficiències auditives», ha revelat l'Agència Espanyola de Medicaments i productes Sanitaris després de tramitar la denúncia de FACUA.

Així mateix, l'organització en qüestió prossegueix el seu discurs indicant que «un amplificador de so, per contra, ha de ser utilitzat per persones amb audició normal que tenen la necessitat d'amplificar els sons en certes situacions».

Finalment, el col·lectiu ha explicat que es tractava d'un engany i, per la qual cosa, Lidl s'ha vist obligat a retirar el producte dels seus aparadors

Crida l'atenció, però, que quan FACUA va indicar l'abril de 2017 que el producte patia una sèrie d'irregularitats, la cadena alemanya no es va molestar en contestar.

Lidl
Imatge d'arxiu dels supermercats Lidl | Cedida

Els productes sanitaris, regulats al detall

La firma denunciant, FACUA, s'ha servit del cas de Lidl per recordar als supermercats que els establiments adequats per vendre audiòfons es regeixen pel Reial decret 1591/2009 de 16 d'octubre, que regula els productes sanitaris.

Segons recull l'article, l'absoluta totalitat dels productes s'han de cenyir a la reglamentació vigent i els establiments han de comptar amb l'autorització de les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes.

Finalment, els productes esmentats també s'han d'adequar la Llei 34/1988, de l'11 de novembre. En aquest cas, l'Associació General de Publicitat explica en un dels seus punts que: «No és il·lícita la publicitat enganyosa, publicitat deslleial i la publicitat agressiva».


Comentaris

envia el comentari