L'impost català de begudes ensucrades entrarà en vigor l'1 de maig

La seva entrada en vigor estava prevista per al dia 1 d'abril

L'impost català de begudes ensucrades entrarà en vigor l'1 de maig. | SMC/Wikimedia Commons

 

L'impost català de begudes ensucrades entrarà en vigor l'1 de maig en comptes d'aquest dissabte 1 d'abril, i el Govern preveu aprovar-ho a través d'un projecte de decret llei en el Consell Executiu del dimarts, ha informat la Conselleria d'Economia. L'impost té dos tipus de gravamen, de vuit cèntims per litre i de dotze cèntims per litre, segons la quantitat de sucre de la beguda, i ha de repercutir-se al consumidor final, ja que el seu objectiu és reduir el consum excessiu d'aquests productes.

Es tracta d'un impost de pagament trimestral que el Govern va anunciar al novembre, però que es va tramitar a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2017 de la Generalitat, que no s'ha publicat fins a aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El Govern ha decidit ajornar-ho pel calendari parlamentari, que ha causat que el marge entre l'oficialització i l'entrada en vigor sigui de 48 hores, la qual cosa ha provocat la petició del sector de les begudes d'un retard per comptar amb un període d'adaptació.

L'entrada en vigor de l'impost estava fixada per la llei en el primer dia del trimestre posterior a l'aprovació, que a més cau en dissabte. El gravamen s'aplicarà a refrescs o sodes, begudes de nèctar de fruites i sucs de fruites, begudes esportives, begudes de te i cafè, begudes energètiques, llets endolcides, begudes alternatives de la llet, batuts i begudes de llet amb suc de fruita, begudes vegetals i aigües amb gustos.


Comentaris

envia el comentari