ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

L’índex de pobresa extrema es manté a Catalunya

Un 10,6% de la població catalana rep uns ingressos inferiors al 40% del salari mitjà

D'entre les persones sense feina, només un 30% rep algun tipus de prestació | cedida

Les persones que viuen en un estat de pobresa extrema encara representen un percentatge elevant dins el total de la població catalana, assolint el 10,6%. Aquest equival al total de catalans que tenen uns ingressos inferiors al 40% del salari mitjà, segons informa el Diari Ara. En aquest sentit, destacar que l’Institut d’Estadística de Catalunya ha determinat que des del 2009, aquest percentatge no ha parat d’augmentar, exceptuant algunes excepcions.

Les dades, que ha fet públiques Càritas de Barcelona, estan recollides a l’informe «Fràgils. L’alimentació com a dret de ciutadania». A més de denunciar la situació, l’estudi posa de manifest l’alarmant índex, el qual no millora amb el pas dels anys malgrat les determinacions dels partits polítics, que afirmen que s’està sortint de la crisi. En aquest sentit, el col·lectiu denuncia que aquesta situació sobretot afecta a famílies amb infants i persones migrades.

Les desigualtats econòmiques entre els diferents sectors socials són cada vegada més agosarades: «les persones pobres s’empobreixen cada vegada més», destaca l’adjunta a l’Acció Social de Càritas de Barcelona, Merce Darnell. En aquest sentit,  cal conèixer que el 20% de la població amb més ingressos obté una quantitat sis vegades superior que el 20% de la població que en té menys. Les dades resulten alarmants: Càritas determina que unes 900.000 persones cobren menys de 657 euros i d’aquestes, 329.000 menys de 327. A més, d'entre les persones sense feina, només un 30% rep algun tipus de prestació.


Comentaris

envia el comentari